Πωλήσεις PC, H IDC και η Gartner δείχνουν στασιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο

Λίγο οι ταμπλέτες, λίγο το ότι κάνουμε σχεδόν όλες τις καθημερινές ψηφιακές εργασίες με τα smartphones, είναι και η παγκόσμια οικονομική κρίση που συμπιέζει τα εισοδήματα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσο η Gartner όσο και η IDC δείχνουν στασιμότητα στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2012.

Η IDC συγκεκριμένα, έδειξε ότι οι αποστολές PC στον κόσμο έφτασαν στις 86.7 εκατομμύρια μονάδες το δεύτερο τρίμηνο, αριθμός που δηλώνει πτώση 0.1% από το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, ενώ δεν επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη της εταιρείας που έλεγε ότι θα σημειωθεί άνοδος 2.1%. Τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη και την Ασία το ενδιαφέρον του κοινού ήταν περιορισμένο για νέες αγορές.

Τα ευρήματα της Gartner κάνουν λόγο για 87.5 εκατομμύρια τεμάχια. Η Hewlett-Packard συνεχίζει να διατηρεί τα πρωτεία στις πωλήσεις PC στον κόσμο με μερίδιο αγοράς 14.9%, ακολουθεί η Lenovo με 14.7% και μετά έρχεται η Acer με 11%. Στην τέταρτη θέση συναντάμε την Dell με μερίδιο παγκόσμιας αγοράς 10.7%.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.