Intel Broadwell: Νέες CPU για το 2015

Η Intel διαφοροποιώντας το αρχικό πλάνο που αφορούσε την κυκλοφορία μιας ευρείας γκάμας επεξεργαστών, αποφάσισε μέσα στο 2015 να κυκλοφορήσει μόλις πέντε μοντέλα Broadwell CPU για LGA 1150 και BGA 1364. Κατά το δεύτερο μισό του 2015 η Intel θα κυκλοφορήσει δύο νέους Broadwell επεξεργαστές για σταθερούς υπολογιστές LGA 1150.

Συγκεκριμένα θα παρουσιάσει τους Intel Core i7 5775C και Intel Core i5 5675C και με τους δύο να έχουν κατανάλωση περί τα 65 watt, ξεκλειδωμένο πολλαπλασιαστή, τέσσερεις πυρήνες, ενσωματωμένες κάρτες γραφικών Iris Pro 6200, 4MB Cache και JEDEC πρότυπα RAM DDR3 με χρονισμούς στα 1600MHz. Άλλα τρία μοντέλα θα κυκλοφορήσουν για το chipset BGA 1364 με τα ίδια χαρακτηριστικά.

H απόφαση της Intel να περιορίσει την γκάμα επεξεργαστών της προκάλεσε αρκετές απορίες στον κλάδο των υπολογιστών, καθώς τα αίτια αυτής της απόφασης παραμένουν άγνωστα. Μολονότι η Intel είναι η κορυφαία εταιρεία παραγωγής επεξεργαστών σήμερα, αρκετοί παράγοντες της αγοράς δηλώνουν πως η Intel αντιμετωπίζει προβλήματα σταθερότητας και αξιοπιστίας με τους Broadwell λόγω της κατασκευής τους στα 14nm και των υψηλών συχνοτήτων των ρολογιών τους.

Επίσης αυτή η κίνηση είναι για πολλούς ένας λόγος να αρχίσει η παρασκηνιολογία πως η Intel θα δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και όλο το βάρος της στα Skylake Chipsets τα οποία αναμένονται στο τέλος του έτους που διανύουμε.

Πηγή

Δημήτρης Μηλόπουλος

Επεξεργάστηκε την 26 Μαρτίου 2015 20:46

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.