Microsoft: Είχε δημιουργήσει την δική της Touch Bar από το 2009 [video]

Πριν από μια εβδομάδα η Apple ανακοίνωσε τα νέα MacBook Pro με το κύριο χαρακτηριστικό να είναι η λεγόμενη Touch Bar που έφερε η Apple. Ουσιαστικά είναι ένα κομμάτι OLED οθόνης αφής που έχει αντικαταστήσει την επάνω σειρά του πληκτρολογίου.

Ωστόσο, όπως φαίνεται η Apple δεν είναι η πρώτη που σκέφτηκε την συγκεκριμένη ιδέα. Η Microsoft ερευνούσε την ιδέα της touch bar από το 2009, αλλά αποφάσισε να μην την χρησιμοποιήσει.

Ο Steve Bathiche, manager του Applied Sciences Group στην Microsoft ανέβασε στο Twitter ένα link από την σελίδα της Microsoft στην οποία υπάρχουν κάποια concepts και prototypes με τα οποία έχει ασχοληθεί η Microsoft μέσα στα χρόνια. Ένα από αυτά ήταν μια touch-sensitive λωρίδα οθόνης στην επάνω πλευρά του πληκτρολογίου. Η ιδέα αυτή υπήρχε πολύ πριν έρθει το MacBook Pro.

Η Microsoft τότε έγραφε: “Η ομάδα μας ερεύνησε πως η εμπειρία της αφής μπορεί να ενσωματωθεί αποτελεσματικά σε ένα πληκτρολόγιο. Το συγκεκριμένο prototype έχει μια μεγάλη touch-sensitive λωρίδα οθόνης στην επάνω πλευρά και η οθόνη συνεχίζεται κάτω από τα πλήκτρα”.

Ωστόσο, ο Bathiche όταν ρωτήθηκε γιατί δεν προχώρησε η ιδέα, απάντησε ότι τότε δεν έφτιαχναν τους δικούς τους υπολογιστές. Προσθέτει ότι όταν ξεκίνησαν να κατασκευάζουν τους δικούς τους υπολογιστές, αποφάσισαν ότι οι οθόνες αφής ήταν καλύτερη ιδέα.

Θυμίζουμε ότι η Apple έχει αποκλείσει την οθόνη αφής από το MacBook. Πρόσφατα ο Phil Schiller δήλωσε πως η Apple εξερεύνησε την ιδέα πριν από πολλά χρόνια, αλλά την απέκλεισε. «Ξοδέψαμε πολύ χρόνο ερευνώντας το ενδεχόμενο αυτό για χρόνια και συμπεράναμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε τον καλύτερο προσωπικό υπολογιστή, δεν μπορείς να προσπαθήσεις να μετατρέψεις το MacOS σε iPhone», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το video:

Microsoft touch bar, Microsoft: Είχε δημιουργήσει την δική της Touch Bar από το 2009 [video]

MacBook Pro
Microsoft touch bar, Microsoft: Είχε δημιουργήσει την δική της Touch Bar από το 2009 [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

copycat

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.