Microsoft Surface Book 3: Θα έχει touchscreen κάτω από το πληκτρολόγιο

Surface Book 3, Microsoft Surface Book 3: Θα έχει touchscreen κάτω από το πληκτρολόγιο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συσκευές με διπλή οθόνη είναι το μέλλον των υπολογιστών, και όχι μόνο. Με την αποκάλυψη των Surface Neo και Surface Duo, η Microsoft έκανε προφανές ότι πιστεύει στη χρησιμότητα των διπλών οθονών. Ίσως γι’ αυτό σχεδιάζει να ενσωματώσει μία δεύτερη οθόνη στο Microsoft Surface Book 3.

Η πατέντα της Microsoft

Πρόσφατα διέρρευσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το οποίο αποκαλύπτει μία 3 σε 1 συσκευή με οθόνη αφής και δευτερεύουσα οθόνη κάτω από πληκτρολόγιο, δίπλα ακριβώς στο trackpad. Πιθανότατα, μία από τις εκδοχές αυτής της συσκευής θα μπορούσε να είναι το Microsoft Surface Book 3.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε αρχικά τον Μάιο του 2019 και δημοσιεύτηκε τελικά πριν λίγες ημέρες. Στο κείμενο της πατέντας υπάρχουν αναλυτικές περιγραφές για το πώς ο χρήστης θα μπορούσε να επωφεληθεί από τα επιπλέον ελεύθερα τμήματα μιας συσκευής, όπου θα μπορούσαν να ενσωματωθούν περισσότερα ενεργά εξαρτήματα.

Στα έγγραφα του διπλώματος ευρεσιτεχνίας υπάρχουν μερικά σκίτσα τα οποία παρουσιάζουν τη μορφή που θα μπορούσε να έχει το Microsoft Surface Book 3, καθώς και τον τρόπο χρήσης του.

Surface Book 3, Microsoft Surface Book 3: Θα έχει touchscreen κάτω από το πληκτρολόγιο

Κύριος στόχος της πατέντας είναι να ενσωματώσει με κάποιο τρόπο μία επιφάνεια ψηφιακής γραφής στο Microsoft Surface Book 3. Και στις δύο παραλλαγές, η συσκευή διαθέτει αποσπώμενη οθόνη αφής, η οποία φαίνεται να διπλώνει κατά σχεδόν 360 μοίρες. Έτσι, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως laptop όσο και σαν tablet.

Στη μία από τις εκδοχές, η αποσπώμενη οθόνη του Microsoft Surface Book 3 λειτουργεί και ως επιφάνεια ψηφιακής γραφής. Οπότε, ο χρήστης έχει στα χέρια του έναν φορητό υπολογιστή από τον οποίο μπορεί να αφαιρέσει την οθόνη και να τη χρησιμοποιήσει ως tablet και σαν επιφάνεια ψηφιακή γραφής.

Η δεύτερη εκδοχή του Microsoft Surface Book 3 προσφέρει ότι και η παραπάνω, με τη διαφορά ότι διαθέτει μία ακόμη οθόνη αφής, στο κάτω μέρος του πληκτρολογίου, η οποία λειτουργεί και ως επιφάνεια γραφής.

Surface Book 3, Microsoft Surface Book 3: Θα έχει touchscreen κάτω από το πληκτρολόγιο

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη χρήση δεύτερης οθόνης σε laptop. Η Asus έχει ήδη παρουσιάσει διάφορες υλοποιήσεις. Για παράδειγμα, το trackpad του Asus ZenBook Pro 15 λειτουργεί και ως δευτερεύουσα οθόνη.

Όπως και να έχει, το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε πότε και αν η Microsoft θα παρουσιάσει ένα Surface Book με αυτόν, ή παρόμοιο, σχεδιασμό.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.