Microsoft, ετοιμάζει επίθεση τιμών στα Chromebooks

H Microsoft όπως φαίνεται κάνει σχέδια για το τελευταίο τρίμηνο του 2014 ώστε να ανταγωνιστεί τα Chromebooks της Google. Στο Partner Conference της Microsoft, ο COO Kevin Turner αποκάλυψε ότι η HP σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα laptop με Windows το οποίο θα τιμολογείται στα 199 δολάρια.

Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το laptop της HP, αλλά έδωσε λίγες πληροφορίες παραπάνω για laptop που θα κατασκευαστούν από τις Acer και Toshiba και θα κοστίζουν 250 δολάρια. Το low-cost laptop της Acer θα έρχεται με 15.6 ιντσών οθόνη και 2.16GHz Intel Celeron επεξεργαστή. Για το low-cost laptop της Toshiba θα έχει μικρότερο form-factor και θα έρχεται με οθόνη 11.6 ιντσών. Από ότι φαίνεται τα Intel Celeron chips θα είναι σημαντικό κομμάτι στην προσπάθεια της Microsoft να σπρώξουν τις τιμές προς τα κάτω.

Ο Turner αποκάλυψε επίσης ότι η HP σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 7 και 8 ιντσών εκδόσεις των νέων «Stream» PCs για 99 δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2014, τα οποία θα τρέχουν κάποια έκδοση των Windows. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Έχουμε προτάσεις με λίγα χρήματα και μεγάλη αξία απέναντι στα Chromebooks, και δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε αυτό το κομμάτι της αγοράς σε κανέναν».

Η Microsoft σταδιακά κόβει τις τιμές στις άδειες για Windows ώστε να επιτρέψει στους κατασκευαστές να ρίξουν τις τιμές και από ότι φαίνεται αυτή την χρονιά θέλει να ανταγωνιστεί δυνατά την Google και τα Chromebooks.

microsoft chromebooks, Microsoft, ετοιμάζει επίθεση τιμών στα Chromebooks

microsoft chromebooks, Microsoft, ετοιμάζει επίθεση τιμών στα Chromebooks

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τομ

Τα chromebook ειναι οτι πιο αχρηστο υπαρχει για μενα. Ακομα και ενα mobile λογισμικο εχει περισσοτερες δυναοτητες και οποιοδηποτε tablet μπορει να παρει πληκτρολογιο

nikos

@Τομ +1
Η ms δεν χρειάζεται να ρίξει τιμές σε υπολογιστές και laptop,ο μοναδικός ανταγωνιστής λογισμικού σε desktop είναι πολύ μακριά και παρόλα αυτά τα προϊόντα του είναι πολύ ακριβότερα…
Στο μόνο προϊόν που θέλουμε καλύτερη τιμή είναι στα surface pro που σκίζουν κάθε ταμπλετ ή laptop με android,IOS ή macOS αλλά είναι ακριβά ρε γαμώτο…

tomtom

Tom για πες φιλε

Τομ

Το surface pro αν κατεβασει τιμη θα γινει αναρπαστο δεν υπαρχει περιπτωση. Ειναι το τελειο υπολογιστικο προιον για καποιο που δεν εχει πολλες απαιτησεις για δυναμη (δηλαδη το 95% των χρηστων). Γενικα η κατηγορια macbook air 11 inch και surface pro ειναι φοβερη αλλα πανακριβη. Ενα υπερφορητο πληρες υπολογιστικο συστημα. Και ενα κλασσικο λαπτοπ ειναι φορητο αλλα οχι υπερφορητο. Ενα tablet ειναι υπερφορητο αλλα οχι πληρες.

@tomtom τι να πω απλα tomtomtom

nikos

Πάντως ακόμη και τώρα το πρώτο surface pro παρότι είναι τόσο χρόνων βάζει κάτω όλα τα high end android tablets & ipads ενώ και η τιμή του είναι πιο ‘λογική’ αφού το βρίσκεις με 550€ (τόσο και κάτι παραπάνω κάνουν high end tablets του 2014…).

Samsung_not

Ρε @AntiΤομ μας τυφλωσες πως γραφεις ετσι. Και μιλα πιο ευγενικα δεν ειναι γηπεδο εδω μεσα.

Enzo

Τα chromebooks ειναι όντως πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων, αλλά η ιδέα ειναι καλή και αν αυξηθούν οι web εφαρμογές (που προς τα εκεί πάει το πράγμα) θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Όπως και να έχει, για λόγους ανταγωνισμού με τα chromebooks, θα βγουν microsoft laptop με χαμηλότερες τιμές. Οπότε καλό ειναι να μην κράζετε! Χωρίς τον ανταγωνισμό θα πληρώνουμε τσάμπα λεφτά!

Genesis

συμφωνώ με tom πάντως για μένα πρέπει να πέσουν οι τιμές σε ios/win8 tablet

christos

Το surface pro είναι το απόλυτο εργαλείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.