Microsoft: Οι νέοι επεξεργαστές θα δουλεύουν μόνο με Windows 10

Η Microsoft ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή ως προς την υποστήριξη μελλοντικών updates σε παλαιότερα λειτουργικά όπως Windows 7 και Windows 8.1. Αποφάσισε να μην αναβαθμίσει τα προηγούμενα λειτουργικά προκειμένου να λειτουργούν με τους επόμενης γενιάς επεξεργαστές.

Με λίγα λόγια, οι επεξεργαστές που θα κυκλοφορούν από εταιρείες όπως Intel, AMD κλπ. θα είναι συμβατοί μόνο με τα Windows 10. “Going forward, as new silicon generations are introduced, they will require the latest Windows platform at that time for support”, επισημαίνει η ίδια στην ανακοινωσή της.

Η Microsoft προσθέτει ότι η τελευταία έκδοση του OS θα είναι η μόνη υποστηριζόμενη Windows πλατφόρμα στους επερχόμενους επεξεργαστές Intel Kaby Lake, τη νέα σειρά Qualcomm 8996 και AMD Bristol Ridge.

Να διευκρινίσουμε ότι η αλλαγή πολιτικής δεν σημαίνει ότι η Microsoft σταματά την υποστήριξη σε Windows 8.1 και Windows 7, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά τα απαραίτητα updates, αλλά δεν θα αναβαθμιστούν για να λειτουργούν με τους νεότερους επεξεργαστές των παραπάνω εταιρειών. Ακόμη και οι Skylake της Intel δεν θα έχουν την υποστήριξη παλαιότερων εκδόσεων.

Ωστόσο, η Microsoft θα διατηρήσει μια λίστα εγκεκριμένων Skylake συστημάτων για εταιρικούς πελάτες, τα συστήματα αυτά θα έχουν εγγυημένη υποστήριξη για Windows 7 και Windows 8.1 μέχρι 17 Ιουλίου του 2017. Η Microsoft δίνει στους εταιρικούς πελάτες της περίοδο χάριτος 18 μηνών.

new processors only on windows 10, Microsoft: Οι νέοι επεξεργαστές θα δουλεύουν μόνο με Windows 10

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Φαντάσου τι κατασκοπεία πέφτει στα windows 10 και τι πιέσεις γίνονται για να πάνε όλοι στα windows 10.

takis1981

Γιατί πριν τα windos 10 δεν γινοταν κατασκοπεία παντα γινοταν φίλε και ασε της δικαιολογίες περί windows 10 ξυπνά

nikmour

Όταν μιλάνε για κατασκοπεία την εποχή που κάνουν όλοι post πότε και που κατουράνε πολύ το διασκεδάζω.

vasilist

@takis1981 διάβασε και κανένα τεχνολογικό site να μορφωθείς για το τι πληροφορίες στέλνουν τα windows 10 για τον χρήστη σε σχέση με τα προηγούμενα windows, έχει βγει και ειδικό αρχείο που τα απενεργοποιεί.
Κατασκοπεία υπήρχε πάντα αλλά με άλλους τρόπους τώρα είναι φανερή.
Μόνο μην αρχίζεις περί συνωμοσιών κτλ γιατί φαίνεσαι γνώστης και τα έχουμε δει ήδη στον Χαρδαβέλλα .

@papaki

Η ασφάλεια και η αξιοπιστία του κάθε προϊόντος παίζει σημαντικό ρόλο ως προς την εταιρεία. Αν η εταιρεία Microsoft γινόταν κατάσκοπος θα ήτανε σαν την εταιρεία πχ. Apple.

shadgr

Απλά η όλη αυτή επιμονή (σε βαθμό εξαναγκασμού) δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να πείσεις τον άλλο να τα περάσει.. Ίσα ίσα, αντιδρά..
Και αυτό φαίνεται από τα χαμηλά ποσοστά.. Παρόλο που είναι ένα καλό σύστημα για τον οικιακό χρήστη.
Για τις εταιρείες πάντως, έχουμε προβλήματα με τις διάφορες συσκευές (εκτυπωτές βασικά κλπ)..
Στο σπίτι που τα πέρασα όλα καλά.. Εδώ η google προσπαθεί να μαντεύει που θα πας μόλις βγεις από την πόρτα σου για να στο προτείνει.. Παίρνει στατιστικά κίνησης δρόμων σε όλους όσοι έχουν data.. Αυτό της M$ μας πείραξε!

Yiannis

Αυτό με την κατασκοπεία έχω βαρεθεί να το ακούω. Εγώ ποτέ δεν προσπάθησα να αλλάξω κάτι στις διαδικτυακές συνήθειες μου (email, τοποθεσία, windows κτλ) και ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο θέμα που να επηρεάζεται η καθημερινή μου ζωή. Ούτε σε δημόσιες υπηρεσίες, ούτε σε αεροδρόμια, ούτε σε τελωνεία πουθενά. Όλοι εσείς που το λέτε και το ξαναλέτε αυτό μήπως είστε τίποτα βαρόνοι κόκας ή ηρωίνης ή τίποτα έμποροι όπλων ή δουλέμποροι και δεν ξέρω εγώ τι…Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική πίσω από αυτό…

shadgr

Και γω αγαπητέ Yiannis τα είχα όλα ανοιχτά μέχρι πριν μια βδομάδα ακριβώς.
Μέχρι που μπήκα στο ιστορικό μου στη google. Ήταν κρατημένη και η φωνή μου από τις υπαγορεύσεις. Όλα τα καφέ που πήγαινα και πότε.. ότι έβλεπα στο youtube / google..
Όποτε άνοιγα το κινητό..
Τσεκάρισε το και πες μου αν είναι τρομακτικό ή όχι..
Δεν έχω να κρύψω κάτι, αλλά όλα αυτά δεν τους αφορούν! Και τα έκλεισα!!!

Darth

η ποιο επικίνδυνη λογική που υπήρχε και υπάρχει ποτέ σε σχέση με την μαζική κατασκοπία σε απλό κόσμο είναι “δεν εχω κάτι να κρύψω¨”

αν δείτε καλά πλέον όλα αλλάζουν το τι θεωρούμε νόμιμο και ηθικό πολλές φορές αρχίζει να γίνεται βάση νόμου ανήθικο και εγκληματικό

ένα απλό παράδειγμα “επικοινωνίες στην δουλειά” κοινός αν μπει κάποιος έστω μια φορά σε κάποιο acoount του social και μι ο εργοδότης έχει πλήρες δικαίωμα να έχει πρόσβαση σε αυτά (βάση νόμου) και να δει ότι θέλει εκεί (απλός να χρησιμοποιήσει εναντίον σου μόνο αυτά που αφορούν την δουλειά) (ναι άλλα ποσά άλλα θα δει και τι θα τα κάνει για μαντέψτε)

και αυτό ήταν ένα παράδειγμα

Νίκος

Όταν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή της εταιρείας για άσχετους λόγους πρέπει να το ψιλιαστεις ότι μπορεί να σε παρακολουθούν, όπως και όταν χρησιμοποιείς το εταιρικό email για να κάνεις chat με τους φίλους. Αν μπείτε από το κινητό σου στη προσωπική σου σελίδα στο Facebook δε τίθεται κανένα θέμα να σου ζητήσουν τον κωδικό και η υπόθεση που εκδικαστηκε δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο.

Darth

@Νίκος αν διαβάσεις καλά τον νόμο… δεν είναι μόνο της εταιρείας αλλά και αν μπεις απο το κινητό σου η οτιδήποτε άλλο (αρκεί να είναι στο εργοστασιακό χώρο)

Agnostos13

Πολυ κριμα που η Microsoft αποφασισε να ακολουθησει πολιτικη Google με τα Windows 10…

ΥΓ. Επειδη καποιοι εχουν μπερδεψει την κυβερνητικη παρακολουθηση με την ιδιωτικη…
Τοσα χρονια ειναι γνωστο οτι υπαρχει η κυβερνητικη παρακολουθηση (μυστικες υπηρεσιες, αστυνομια κλπ). Αυτη γινεται μυστικα και διακριτικα με σκοπο (κυριως) την δημοσια ασφαλεια.
Τωρα γινεται της μοδας η ιδιωτικη παρακολουθηση. Αυτη τη μορφη την λανσαρε η Google με σκοπο να βγαζει τα εξοδα της (γιατι δεν την εφταναν οι απλες διαφημισεις) και πλεον ακολουθηται και απο αλλες εταιριες. Η ιδιωτικη παρακολουθηση γινεται φανερα (βαση νομου απαγορευται σε ιδιωτες να παρακολουθουν χωρις την ενημερωση του στοχου) και με σκοπο την χρηση των πληροφοριων αυτων για βελτιωση του προιοντος (διαγνωστικα), marketing (ads), προστασια δικαιωματων (πχ cracks) και πωλησης τους σε τριτες εταιριες για εκμεταλευση…

Yiannis

@Darth Βασικά γιατί να μπεις σε προσωπικό acoount στον χώρο εργασίας σου;; Και εντάξει όταν είσαι σε ένα δίκτυο ο διαχειριστής μπορεί να δει που μπαίνει ο κάθε χρήστης, αυτό δεν το μάθαμε τώρα. Δηλαδή αν ο άλλος στο γραφείο του λιώνει στο fb, τότε καλό είναι να το μάθει ο εργοδότης και ν πράξει αναλόγως.

Darth

το ποοι σωστό ειναι
προειδοποίηση και μετα αντίο απο την δουλειά… και οχι να μπει και να δει τι λεμε για ποιον λεμε και αν λέμε κάτι και για αυτόν να φαμε απόλυση

yiannis

Και έτσι και αλλιώς δεν είναι κατασκοπεία από την στιγμή που υπάρχει δυνατότητα να τα απενεργοποιήσεις όλα αυτά. Και στην τελική άμα νιώθεις τόση ανασφάλεια για την ιδιωτική σου ζωή μπορείς να έχει ένα κινητό των 10 ευρώ που παίρνει μόνο τηλέφωνα και για τα νέα να ενημερώνεσαι από την τηλεόραση και τις εφημερίδες.

yiannis

@Darth Δηλαδή θα πει ο εργοδότης “Κάτσε αυτός μπαίνει fb. Για να δω με ποιον μιλάει και τι λέει. Ε εντάξει μωρέ αφού δεν λέει για μένα ή για τα άλλα στελέχη/εργαζόμενους δεν πειράζει, ας τον να κάνει like σε γκομενάκια. Θέλω να πω ότι η απόλυση θα έρθει από την χρήση του fb αυτή καθ’ αυτή.

NLS

Καλά κάνουν.
(για το αρχικό θέμα)

Darth

@yiannis αλλο λεω…
στην δουλειά να μπει μια απαγόρευση… προσωπική εποικοινονια μόνο για λόγους ανάγκης και τελείωσε.. το να μπει κάποιος να δει το προσωπικό σου account είναι πολύ πολύ χειρότερο από το να το απαγορεύσουν τελείως

Panos7GR

Για την κατασκοπεία γίνεται, όχι για να μην επαναληφθεί η ίδια ιστορία των Windows XP, αλλά με πρωταγωνιστή τα Windows 7 αυτήν την φορά … ΟΚ!

Sammy android user

Καιρός να πάμε σε Linux και Mac OS X αρκετά με την καταπίεση της Microsoft, αντί να κρατήσει τα Windows 7 που είναι αξιόπιστα και φημισμένα σε όλο τον κόσμο μας έχει ζαλίσει τα !@#$%^&
με τα Windows 10 για να μας κατασκοπεύει μετά το 2020 πάω σε Linux ή Mac.
Δύναμη και εξουσία = πληροφορίες + προπαγάνδα !!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.