Computers

PCI Express 4.0: Έρχεται το 2017

Έχουν ήδη περάσει έξι έτη από την κυκλοφορία του PCI Express 3.0 και το PCI_SIG group ετοιμάζει την κυκλοφορία του standard PCI Express 4.0 για να κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος.

Ταυτόχρονα το PCI-SIG group ετοιμάζει και το επόμενο standart, το PCI Express 5.0 για το οποίο όμως ακόμη δεν έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας και μεταξύ μας, εικάζουμε ότι θα αργήσει μερικά χρόνια ακόμα.

Όσον αφορά το PCI Express 4.0 θα προσφέρει bandwidth το οποίο φτάνει τα 16 GT/s, όταν το τρέχον standard, το PCI Express 3.0 το οποίο έγινε διαθέσιμο το 2010 προσφέρει bandwidth που φτάνει τα 8 GT/s.

Αυτή η αύξηση του προσφερόμενου bandwidth δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στις κάρτες γραφικών που συνδέονται στο δίαυλο PCIe μιας και για παράδειγμα η διαφορά στην απόδοση καρτών PCIe 1.1 x16 με PCIe 3.0 x16 είναι μικρή σε διαφορά. Ίσως όμως τα νέα αυτά standard μας επιτρέψουν να απαλλαγούμε από τα SLI bridges.

Από την άλλη όπως μπορείτε να δείτε έχουν ήδη αρχίσει να παρουσιάζονται συσκευές που υποστηρίζουν – ανεπίσημα – το PCI Express 4.0, όπως η παρακάτω.

Πηγή
Πηγή

Επεξεργάστηκε την 21 Αυγούστου 2016 15:53

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Αρβανιτίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.