Razer Project Christine, Το gaming PC του μέλλοντος με αρθρωτό σχεδιασμό

Η Razer πραγματοποίησε επίδειξη ενός νέου gaming υπολογιστή με αρθρωτό σχεδιασμό (modular design) που πρεσβεύει το όραμα της εταιρείας για τους desktop υπολογιστές του μέλλοντος. Το Razer Project Christine αποτελείται από ένα βασικό “κορμό” και από υπομονάδες, που μπορούν να αντικαθιστούνται ανάλογα τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του χρήστη.

Οι υπομονάδες, που μοιάζουν με τα “κλαδιά” ενός δέντρου, αντιπροσωπεύουν τα βασικότερα υποσυστήματα ενός υπολογιστή, όπως είναι η κάρτα γραφικών ή οι κάρτες γραφικών αν γίνεται χρήση τεχνολογίας multi-graphics (AMD Crossfire, Nvidia SLI), του επεξεργαστή, του συστήματος ψύξης του επεξεργαστή, του τροφοδοτικού, της κάρτας ήχου, των σκληρών δίσκων ή των SSDs κ.α.

Επιπλέον, για την αντικατάσταση των υποσυστημάτων δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις ή δεξιότητες από τον χρήστη. Το concept είναι φιλόδοξο, ωστόσο προτείνει μία διαφορετική, εναλλακτική λύση σε ένα “αρχιτεκτονικό σχέδιο” που παραμένει απαράλλαχτο εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Ιανουαρίου 2014 21:40

Σχόλια

  • Είμαι ο μόνος που δεν τον εντυπωσίασε? ή υπαρχουν και άλλοι? πιστεύω πως υπάρχουν άλλες κούτες πολύ πιο στιλάτες και όμορφες. (γούστο παντα :) )

  • Από την στιγμή που δεν κατάλαβες τι είναι τι σχολιάζεις? Άστο δεν το κατέχεις. Δεν είναι κουτί.....ας αρχίσουμε από τα βασικά....το κάθε "κουτάκι" είναι είτε κάρτα γραφικών είτε δίσκος είτε τροφοδοτικό κτλ κτλ κτλ.... και όλα αυτά τα μικρά "κουτάκια" κουμπώνουν στο μεγάλο έτσι ώστε ο Η/Υ σου να δουλέψει....ώστε ο κάθε άσχετος να έχει την δυνατότητα όταν του χαλάσει κάτι από αυτά με ένα τράβηγμα να τοποθετεί καινούργιο σε 0 χρόνο. Ούτε βίδες ούτε τπτ. Και φυσικά δεν χρειάζεται το κλασικό κουτί (και όχι κούτες) και γλιτώνεις και χρήματα....

  • 30 χρόνια !!!!! Σοκ. Όλα τα άλλα έχουν αλλάξει ο σχεδιασμός όμως είναι σχεδόν ίδιος. Αυτό το κόνσεπτ-σχέδιασμός είναι 30 χρόνια από το μέλλον όμως, μπράβο στην Razer.

  • Πολύ έξυπνο σαν ιδέα, προς τα εκεί πρέπει να πάει το πράγμα σιγά σιγά..plus, γλιτώνεις επιτέλους απο την ΣΚΟΝΗ!!

  • Σαν το project ara της Motorola...Εντυπωσιακο και αυτο! Θα πρεπει να αλλαξουν πολλα πριν βγει στην αγορα ενα τετοιο προιον.

  • Αυτο το πραγμα δεν το βαζω σπιτι η στο γραφειο. Η κορη μου θα το ρημαξει πιο γρηγορα και απο τη 4G διαφημιση της cosmote.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ιωσηφίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.