Windows 10: Ξεκίνησε το πρώτο μεγάλο update

Η Microsoft ξεκίνησε να δίνει την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση στα Windows 10. Η τελευταία έκδοση του OS φέρνει νέα χαρακτηριστικά μαζί με τα απαραίτητα bug fixes και βελτίωση στην απόδοση. Να πούμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 product key για να ενεργοποιηθούν και να εγκατασταθούν τα Windows 10, και στη συνέχεια να πάρετε το update.

Στο Start Menu μπορούν να υπάρχουν 4 μεγάλα tiles και ο συνολικός αριθμός που μπορεί να χωρέσει, ανεβαίνει στα 2.048 tiles. Ένα νέο feature είναι το “Suggested Apps” που εμφανίζεται κατά διαστήματα για να σας προτείνει διάφορες εφαρμογές, αλλά το χαρακτηριστικό μπορείτε να το απενεργοποιήσετε αν θέλετε.

Επιπλέον, έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις χρωματιστά bars σε όλα τα παράθυρα, ενώ το “find my device” είναι πλέον ενσωματωμένο στο OS, χωρίς να χρειάζεται να έχετε κάποιο third-party locator app.

Η Cortana μπορεί και καταλαβαίνει χειρόγραφες σημειώσεις, διαβάζει τα email σας και μπορεί να εντοπίσει εισιτήρια για σινεμά, κουπόνια από websites που έχετε επισκεφθεί με τον Edge browser. Συγχρονίζει το ιστορικό κλήσεων και μηνυμάτων με το Windows Phone και σε ειδοποιεί για τις χαμένες κλήσεις στο PC σου. Όταν είσαι εκτός σπιτιού ή γραφείου, η Cortana μπορεί να βάλει τον υπολογιστή σου σε sleep mode. Τέλος, η ψηφιακή βοηθός λειτουργεί και χωρίς να έχετε συνδεδεμένο κάποιον Microsoft λογαριασμό.

Ο Microsoft Edge συγχρονίζει Favorites και Reading list σε όλες τις συσκευές

Τα Windows 10 έρχονται στο Xbox One από σήμερα και κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο μήνα τα περιμένουμε και στα smartphones ως Windows 10 Mobile.

Windows 10: Διαθέσιμο το πρώτο μεγάλο update, Windows 10: Ξεκίνησε το πρώτο μεγάλο update

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriel

πολυ το εχουν κατεβασει απο χθες,σε μένα τίποτα ακόμα!

konstandinos

Για μενα η μεγαλυτερη προσθηκη με το update είναι το ποσο σταθερος είναι πλεον ο Edge. Σε συνδιασμο με την ταχυτητα του και το απιστευτο scrolling του αντικατεστησε για μενα τον Chrome.(αν και ανυπομονω για τις επεκτάσεις γιατι είναι το μονο μειον του αυτή τη στιγμη για μενα)

thanasis

Στο Lenovo yoga 2 8″ δεν μου εχει βγει ακόμη η αναβάθμιση…
Πάντως από τότε που εκανα το update σε windows 10 κολλάει αρκετά..
Μπορεί να φαίνονται πιο ωραία και λειτουργικά τα 10αρια αλλά τα 8.1 στο συγκεκριμένο μηχάνημα τρεχαν πολύ καλύτερα…περιμενω μήπως σε επόμενα update διορθωθούν τα πολλά κολλήματα που εχει…

Pvls

Και εμένα στο yoga 3pro πολλά τα προβλήματα μετά την αναβάθμιση στα 10. Δεν έχω λάβει ακόμα το update αλλά αν δεν διορθωθούν τα bugs με βλέπω να γυρνάω στα 8.1

MANOS

Όσοι έχετε προβλήματα να κάνετε επαναφορά καθαρή εγκατάσταση και θα λυθούν όλα

Nikos Sark

Καλησπέρα. Έχω windows tablet Toshiba Encore Mini WT7.Καταλαθος διαγράψα το λογισμικό του. Μπορώ να κάνω κάτι; Αν ναι τι ;

Συγγνώμη αν γράφω σε λάθος ενότητα

thanasis

@ ΜΑΝΟΣ

Ξέρεις πως μπορεί να γίνει καθαρή εγκατάσταση σε ταμπλετ?????

thomas

@thanasis “Στο Lenovo yoga 2 8″ δεν μου εχει βγει ακόμη η αναβάθμιση…
Πάντως από τότε που εκανα το update σε windows 10 κολλάει αρκετά..
Μπορεί να φαίνονται πιο ωραία και λειτουργικά τα 10αρια αλλά τα 8.1 στο συγκεκριμένο μηχάνημα τρεχαν πολύ καλύτερα…περιμενω μήπως σε επόμενα update διορθωθούν τα πολλά κολλήματα που εχει…”

dokimase na to kaneis clean install, ta exw balei se polla pc k douleuoun roloi!! se ena apo auta pou ta perasa xwris na xa8oun ta programata apo prohgoumenh ekdosh kollouse polu k bagare, alla an kaneis clean instull 99% 8a einai komple, fantasou ta ebala k se laptop 10 etias apo filo tou patera mou, ekane mia mera na ta perasei gt den trabouse to ergalio 😛 alla afou anoige htan sferato!

thomas

@thanasis sorry exeis tablet tr to proseksa, ekei den kserw ti paizei

MANOS

@thanasis

Γίνετε μέσα από τα windows, δες το video παρακάτω:
https://www.youtube.com/watch?v=J8DRLW4ZQPI

Επειδή δεν θυμάμαι αν η επιλογή αυτή διαγράφει Drivers θα σου πρότεινα να κάνεις καλού κακού ένα backup με κάποιο πρόγραμμα όπως το Double Driver:
https://www.pcsteps.gr/17864-drivers-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF-format-backup/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.