Windows 10: Αναφορές ότι ξεκινά αυτόματα η αναβάθμιση

H Microsoft έχει ποντάρει πολλά στα νέα Windows 10 τα οποία μέσα σε 4 μέρες έσπασαν ρεκόρ φτάνοντας στο 2.4% της αγοράς, τέλη Σεπτεμβρίου είχαν φτάσει σε 75 εκατ. συσκευές, ενώ σήμερα ο αριθμός έχει αγγίξει τα 110 εκατομμύρια, όπως ανακοίνωσε η ίδια. Η Microsoft όμως φαίνεται να έχει πάρει λίγο πιο προσωπικά την προώθηση των Windows 10.

Σύμφωνα με το ArsTechnica, υπάρχουν αναφορές χρηστών οι οποίοι λένε ότι τα Windows 10 ξεκίνησαν να εγκαθίστανται αυτόματα σε υπολογιστές με Windows 7 και 8/8.1. Αυτό οφείλεται σε bug που υπάρχει και για το οποίο η Microaoft είναι ενήμερη.

Ίσως έχετε ακούσει ότι η Microsoft κατεβάζει αυτόματα τα απαραίτητα αρχεία που χρειάζονται οι χρήστες όταν επιλέγουν να αναβαθμιστούν σε Windows 10. Όμως στα optional updates η Microsoft έχει τσεκαρισένο (κατά λάθος) το σχετικό κουτάκι για το Windows 10 Upgrade, με αποτέλεσμα η αναβάθμιση να ξεκινά χωρίς να το επιλέξει ο χρήστης. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια εγκατάστασης regular updates, κάποιοι χρήστες ξεκίνησαν να βλέπουν και το upgrade σε Windows 10.

Ωστόσο, η συμβολή των χρηστών είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί το update, οπότε δεν θα δείτε ξαφνικά ένα νέο OS χωρίς να το καταλάβετε. Η Microsoft από την πλευρά της δηλώνει ότι η επιλογή του check έγινε κατά λάθος ως default και σύντομα θα γίνει uncheck.

Windows 10: Αναφορές ότι ξεκινά αυτόματα η αναβάθμιση, Windows 10: Αναφορές ότι ξεκινά αυτόματα η αναβάθμιση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techfan

eiste sovaroi? milane gia rekor SE MONOPOLIO kai dinete aksia? ok re kai stin bretania to james bond 007 eixe brabeftei os i kaliteri tainia tis xronias….wow katholou anamenomeno e?

Probata eiste… episis pisteyete pos kata lathos i microsoft egatathista ta windows sto pc sas? mia etairia disekatomirion tha ekane tetio lathos? i mipos to kanei epitides? oso pio probato eisai toso pio polla tha pistebeis.

Parte ta pragmata apo tin arxi… to Marketing exei ginei pio ypoulo apo pote. Skefteite ena paradeigma, pou stoxevane ta kinita palia… kai pou stoxevoun oi diafimiseis pleon.

Allo paradeigma “music business”…. Pleon se olon ton kosmo an proothisoun sosta enan tragoudisti, akoma kai atalantos na einai tha ginei diasimos kai tha ton latrevete sta club etc etc.

An den sas ftanei ayto gia na pisteite oti i kolosiaia etairia microsoft “den kanei egatastasi kata lathos” tote mpravo sas.

Kostas

@Techfan διαβασες καλα το αρθρο??σου λεει πουθενα οτι κανει την εγκατάσταση αυτοματα??ξεκιναει να κανει upgrade αλλα μετα πρεπει ο χρηστης να το συνεχίσει.δεν λεει πουθενα ξυπνας το πρωι και βλεπεις τα windows 10 στο pc σου

Techfan

@Kostas

esi ksexnas oti sou katevazei ‘leei” olo to paketo (katalathos) egatastasis sto pc Theoreis oti einai aparaitito na kanei install gia na po “egathista”?. kai kala re file ekei kolises? Anaferthika kai sto “record” p prospathei na entiposiasei me pososta.

Anyway, eimai palios viewer sto techblog kai ksero den prepei na kano sinexomena posts, ara telos gia mena.

Cu in another post.

mimis13

@Techfan, δηλαδή η προφόρτωση για σένα είναι πρόβλημα και ξέπλυμα εγκεφάλου; ότι θέλει ντε και καλά να στα χώσει στο μυαλό σου να τα βάλεις στον υπολογιστή σου; δεν καταλαβαίνω γιατί τρελαίνεσαι.

NLS

Όχι να κάνεις, γιατί έχουν πλάκα τα post αυτά. Αν και μας βγάζεις τα μάτια. Είσαι στο εξωτερικό και δεν έχεις installed Greek keymap εκεί; Αλλιώς καμία δικαιολογία. 1) Και η εταιρίες δισεκατομμυρίων κάνουν λάθη. Πόσα θες να σου βρω σε πόσες εταιρίες; 2) Τι σε χαλάει που όταν βρίσκει το bandwidth σε ευρυζωνική σύνδεση σηκώνει ένα μεγάλο αρχείο για διευκόλυνση του χρήστη; 3) Ναι για να πεις “εγκαθιστά” είναι απαραίτητο να κάνει install (δηλαδή εγκατάσταση). Εκτός αν βρίσκεις δική σου χρήση στις λέξεις. 4) Σαν να μπερδεύεσαι τι σημαίνει μονοπώλιο. Πήγαινε να το διαβάσεις σε κάνα λεξικό. Πρώτα από όλα δεν είναι το μοναδικό λειτουργικό σε υπολογιστές. Σε μερικούς (Mac πχ.) δεν είναι καν το κυρίαρχο. Ακόμα και στα PC (τα λεγόμενα wintel, αν και δεν έχουν όλα windows, ούτε όλα intel) τα Windows είναι ένα από ΔΕΚΑΔΕΣ λειτουργικά, πάρα πολλά από τα οποία ελεύθερα (πχ. οι περισσότερες Linux distributions για να μη πιάσω ένα σωρό άλλα λειτουργικά) και δεν σε υποχρεώνει κανείς να βάλεις Windows – που στο κάτω κάτω είναι επί πληρωμή. Την άλλη φορά πάρε PC χωρίς λειτουργικό και ζήτα να αφαιρεθεί από την τιμή. Θα ανακαλύψεις ότι γίνεται (εκτός αν είναι κάνα πακέτο promotion που… Συνέχεια »

gericho

Υπάρχει όμως και το μάρκετινγκ των κακών και των στημένων ειδήσεων
που χρησιμοποιείται κατά κόρον για να πλήξει ανταγωνιστές.

Η κακή είδηση δημιουργεί κλίμα εναντίον ενός προϊόντος.

Και όχι, τα Windows 10 δεν εγκαθίστανται αυτόματα,
θέλει πολλά βήματα για να εγκρίνεις την αναβάθμιση και να μην το καταλάβεις

Και μόλις πάλι αναβαθμίσεις, πάλι μπορείς να επιστρέψεις.

Και καμιά κακιά Microsoft δε θα είχε να ωφεληθεί από μια ταλαιπωρία του χρήστη.

bobo1704

Η λύση είναι απλή.. KB3035583 λέγεται…Απεγκατάσταση και των δύο ενημερώσεων με τον ίδιο αριθμό, επανεκκίνηση και προσθήκη της συγκεκριμένης ενημέρωσης στις κρυφές…

Βασίλης

Όντως είναι πλύση εγκεφάλου.

Από τότε που βγήκαν, κάτω δεξιά στο task bar, μονίμως το εικονίδιο “Λήψη των Windows 10”, τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται και ένα παράθυρο μολις ανοίγω το PC που λέει “110 εκ. χρήστες έχουν τα W10, δωρεάν λήψη” κλπ κλπ, και μόλις χθες αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα που λέει στο άρθρο. Έκανα έναν έλεγχο για ενημερώσεις, και μου έβγαλε για λήψη τα 10 πρώτα-πρώτα! Δηλαδή κάποιος που δεν ξέρει θα την πατήσει άνετα.

Αν είναι δυνατόν, δεν τα θέλω, και ούτε πρόκειται να τα βάλω, γιατί σαν τα 7 για μένα δεν έχει. Από εκεί και μετά το χάος… τα 8/8.1 είχαν φιλοσοφία αφής, τώρα στα 10 συνδύασαν τα 7 με τα 8 για να ικανοποιήσουν περισσότερους, και είναι ένας αχταρμάς. Άστο MS…

gericho

Βασικά δεν την πατά.

Τα Windows 10 ανήκουν στις προαιρετικές ενημερώσεις.
Για την εταιρεία που τα φτιάχνει είναι μια προσφορά χωρίς προηγούμενο με οικονομικό κόστος για την ίδια και για την αγορά των PC.
Και όμως.

Και έχει ένα τεράστιο μπάνερ που λέει πως πρόκειται για τα Windows 10 η συγκεκριμένη αναβάθμιση.
Κι αν ακόμα τα τικάρεις από λάθος, η διαδικασία πάλι ξεκινά με ένα τεράστιο μπάνερ των 10.
Τόσο λάθος πια, πρέπει να είναι βόδι κάποιος.

Και λάθος να κάνει να ξεκινήσει η αναβάιμιση, σταματά με το Cancel.
Kαι όταν ακόμα είναι έτοιμη η εγκατάσταση πάλι θέλει αποδοχή και μια και δυο και πολλές φορές.

Δηλαδή κουβέντα να γίνεται η υπόθεση της κατά λάθος αναβάθμισης.
Τί να πούνε και όσοι αναβαθμίζουν σε άλλα λειτουργικά και σε κινητά…

Βασίλης

Ναι σωστά, απλά δεν μου αρέσει αυτό το “ντε και καλά” της Microsoft. Και να έχω μία σκέψη να τα βάλω, με αυτά τα τρελά που κάνει, δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Τα έχω ήδη σιχαθεί!

Θοδωρής

Εξαιρετικά τα windows 10.
Τόσο απλά.

One

Συμφωνώ με τον bobo1704. Και εγω στο tablet που εχω αυτό εκανα αυτό και κρατησα τα win8.1 που είναι καλυτερα στην αφη. Μονο στο desktop εχω τα win10.

gericho

Εγώ απλά έχω βαρεθεί όλες αυτές τις κατασκευασμένες ειδήσεις με στόχο να απομονώσουν τη δωρεάν αναβάθμιση των Windows 10.
Τη μια με πρόσχημα το ένα την άλλη το άλλο.

Λες και στις άλλες συσκευές δεν υπάρχουν οι αναγκαστικές ενημερώσεις που δε ρωτάνε κιόλας.

Ή λες και ανακαλύψαμε τον τροχό με την τηλεμετρία στα 10.

Και διυλίζουμε τον κώνωπα καταπίνοντας την κάμηλο,
κάθε φορά που γίνεται Ο χαμός με μια φρέσκια δήθεν ανακάλυψη για Windows θέμα.

Έχει γίνει βαρετό πλέον και κουραστικό
να βλέπεις τις ίδιες αιτιάσεις να χρησιμοποιούνται στοχευμένα.
ΟΚ.

NLS

Πολύ μεγάλη πλάκα ρε παιδιά με το κόλλημα “αντι-10” που έχετε φάει κάποιοι. Εκτός από 2-3 συγκεκριμένους λόγους να μη θέλει κανείς τα 10 ΔΩΡΟ, δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να μη πάρεις κάτι πιο σύγχρονο, με ένα σωρό νέες τεχνολογίες. Επίσης έχει μεγάλη πλάκα που κάνετε λες και τα 7 τα έβγαλε η κάποια άλλη και τα 10 η κακιά Microsoft. Τα ίδια είδαμε και από τα XP. Αχ δεν μου αρέσει η μπάρα, αχ δεν μου αρέσει που το “START” έγινε σημαία κλπ. Πιο πίσω δεν είχαμε τόση γκρίνια είναι αλήθεια. Θυμάμαι ότι κάποιοι θέλανε να κρατήσουν τα 98 και να μη βάλουν τα 2000 “επειδή δεν θα παίζανε καλά παιχνίδια” (χαχαχα). Με τον καιρό φαίνεται πόσο κοτσάνες είναι αυτά τα πράγματα. Τα 7 θα λήξουν ως υποστήριξη, όπως φυσιολογικά κάθε έκδοση, θα βάλετε τα 10 (εκτός αν βάλετε κάνα Ubuntu – ιδού η Ρόδος) και θα ξεχάσετε τι λέγατε. Πολλές φορές βλέπω αντιδράσεις στο καινούριο, αλλά αντιδράσεις στο καινούριο που στο κάνουν δώρο… τι να πω. (για να μη πιάσω την ημιμάθεια που αφορά το πόσο μας… παρακολουθούν τα 10) Τέσπα ο καθένας ότι θέλει κάνει και ότι νομίζει σωστό με τα δικά του κριτήρια (πραγματικά ή… Συνέχεια »

Gvirginia

@One Απ’όσο ξέρω τα W10 έχουν και “Tablet mode”, το έχεις δοκιμάσει και δεν είναι τόσο φιλικό όσο τα 8?

Υ.Γ: Δε θέλω να με παρακολουθεί η MS γι’αυτό χρησιμοποιώ Google Chrome για να “γκουγκλάρω” ότι μου κατέβει. Χρησιμοποιώ χάρτες, όπου στέλνω την τοποθεσία μου στην κάθε εταιρεία, ώστε να μου δείχνει ασφαλή μέρη να κρυφτώ από τα μάτια της MS. Επίσης αγόρασα ένα αλουμινένιο καπέλο χρησιμοποιώντας το κινητό μου, μιας και έχω περάσει την πιστωτική μου σε αυτό.

Themazerunner

Το πιο ωραιο λειτουργικο για desktop χωρις χιλιοσαβουρες να τρεχουν απο πισω,απλο,γρηγορο,απεριττο και του βαζεις οτι θελεις εσυ και οχι η ms ειναι τα windows 7.
Οταν σταματησει η υποστηριξη θα αλλαξω και λειτουργικο αν συνεχισει η ms με αυτα τα μυαλα.
Σημερα με μια πληθωρα εφαρμογων να προστατεουν το λειτουργικο διχως την απρουσια antivirus κλπ μπορει καποιος να κρατησει το λειτουργικο του καθαρο.
Τα 10 ειναι η μεγαλητερη αποτυχια της ms οπου τα δημιουργησε για αλλους σκοπους.
Οποιος μαλιστα μου ξεκινησει την ιστορια με τις ΑΝΤΙ-συνωμοσιες και οτι αυτο λεγεται προοδος θα του πω πιο μπροστα οτι μια σοβαρη εταιρεια την ιδιωτικοτητα την παιρνει πολυ σοβαρα εχοντας την πρωτη ως προτεραιτοτητα και δεν πρεπει να χανει στιγμη και ωρα να το τονιζει.Μπορουσε να δημιουργησει τα 10 οπως ειναι ΧΩΡΙΣ ολη αυτη την σαβουρα που υπαρχει και να δινει την δυνατοτητα στον χρηστη να βαζει οτι θελει αυτος.Ενα λειτουργικο καθαρο για να κανει οτι θελει ο χρηστης.
Τετοιο σκοπο ουτε ειχε και ουτε εχει οποτε για εμενα ειναι τελειωμενη μετα τα 7.
Αν αλλαξει κατι στο μελλον βλεπουμε.Δεν προδικαζω τιποτε.

Δημήτρης Κ.

Παιδιά μην κάνετε έτσι,ο Techfan έχει δίκιο.Και γω χρήστης Win7 ήμουν πρίν απο καμιά βδομάδα επειδή άλλαξα και έβαλα καινούριο hardware οπότε και έβαλα Windows 8.1 και δεν θέλω να πάω στα 10άρια,δεν μου φαίνονται ωραία.Ωστόσο,είχα επιλέξει στα 7 να κάνω χειροκίνητα τα updates,κ όσες φορές και να αποεπέλεγα την αναβάθμιση σε Windows 10 την έβαζε σε προτεραιότητα και δεν με άφηνε να κάνω τις ενημερώσεις,πόσο μάλλον άμα τις έκανε αυτόματα…

thanos

Οποιος λεει οτι τα windows 7 ειναι καλυτερα απο windows 8/10 δεν εχει ιδεα. Στον εξι ετων υπολογιστη ξεκινησα απο vista και με συνεχεις αναβαθμισεις εχω φτασει στα 10 και μπορω να πω οτι τα 8,1/10 ειναι σαφως πιο αποτελεσματικα στην χρηση του hardware πιο ελαφρια και με λιγοτερα λαγκ απο τα 7

Themazerunner

Ασε βρε Θανο…για να μιλησουμε τα εγκαταστησαμε και τα δοκιμασαμε.Καποια μας αρεσαν καποια οχι.Δεν εχουμε εμεις ιδεα και περιμεναμε εσενα να μας την δωσεις…ελεος…υπολογιστη εχουμε σχεδον απο τον πρωτο που βγηκε και περασανε απο τα χερια μας μηχανακια και μηχανακια…σας εδωσε η ms τα 10 και κανετε μερικοι λες και σας εδωσαν σημερα υπολογιστη στα χερια σας.
Πλακωσανε ολα τα 15χρονα για το directx 12 χωρις να εχουν βγει ακομη games χωρις να γινουν ακομη μετρησεις και το λενε και σουπερ τεχνολογια…
Ενας αχταρμας ειναι τα 10 με μπολικο telemetry σε ολα τα επιπεδα των εφαρμογων.

One

@Gvirginia Ναι το δοκίμασα το tablet mode αλλα δεν ειδα διαφορά. Επίσης δε με βολευε να διαβαζω feed reader, το e-mail app ηταν άβολο, το Edge επίσης δεν ηταν touch friendly οσο το Explorer App, αλλα και το screen rotation ενώ δούλευε στα 8,1 δεν μου δουλευε στα 10. Ισως τα καινουργια tablet μπορει να δουλεύουν καλυτερα αλλα το δικο μου δεν…

Υπάρχουν και αλλου αναφορές γι’ αυτό το θεμα
https://www.digitaltrends.com/mobile/windows-10-on-tablet-2-in-1/

gericho

Ένα λειτουργικό είναι επιτυχημένο όταν δεν παρεμποδίζει τη χρήση του υπολογιστή.
Αυτή είναι η ουσία του λειτουργικού,
να μεσολαβεί ανάμεσα στο hardware και στα προγράμματα
χωρίς όμως να δυσχεραίνει την επικοινωνία αυτή.

Στην έννοια αυτή, τα Windows 10 ως πανάλαφρο OS είναι άκρως επιτυχημένα
και τα Windows 7 μάλλον αποτυχία.

thanos

Themazerunner Και όμως φίλε την σταθερότητα και την αποτελεσματικοτητα των windows 8/10 δε μου την προσέφεραν τα 7 οπότε είναι σαν να έχω ένα νέο PC Αν τα δοκίμασες και δεν σου άρεσαν καλώς δεν θα φέρω καμία αντίρρηση αλλα με σχολια οπως τα παραπανω δημιουργηται η εντυπωση στον μεσο χρηστη οτι τα windows 8.1/10 ειναι τα χειροτερα λειτουργικα και τον αποτρεπουν απο μια αναβάθμιση που θα του χαρισει καλυτερη εμπειρια χρησης.

forneverarrow

Παιδιά μην φοβάστε. Κάντε άφοβα αναβάθμιση. Στο Vaio E (2010) που έχω, με i3, 4gb ram και AMD 5470, δουλεύει πολύ πιο γρήγορα από ότι με τα 7. Όλες οι παλιές λειτουργίες είναι εκεί και γενικά δεν μετάνιωσα καθόλου για την αναβάθμιση. Μοναδικό παράπονο ίσως, ότι τρώει την μπαταρία πολύ γρήγορα. Την έχω αλλάξει πριν 3 μήνες με νέα, και ενώ στα 7 κρατούσε 3 ώρες και 40 λεπτά περίπου, τώρα με το ζόρι δυόμιση! Ίσως να θέλει ρύθμιση στην εξοικονόμηση αλλά δεν το έψαξα ακόμα λόγω χρόνου.

NZ

Είναι από τις ελάχιστες φορές που θα συμφωνήσω με τον @Themazerunner.
Ας περάσει ένας χρόνος, ας δώσει η MS ότι update χρειάζεται και μετά ας έρθουμε να το κρίνουμε πάλι.

Eaglos

Δυστυχώς ακόμα και να ξετικάρεις το check box, πάλι τα κατεβάζει και ξεκινά τη διαδικασία εγκατάστασης. Σε laptop με σπασμένα Win 7 pro μας έβγαλε τα updates για τα 7άρια και το update Win 10. Επιλέξαμε μόνο για τα 7άρια και μας έγραψε κανονικά κατεβάζοντας τα 10άρια και ξεκινώντας την εγκατάσταση.

Γενικά η MS κάνει πολύ επιθετική και ύπουλη προώθηση. Όσο για τα “λάθη”, γελάνε και οι πέτρες. Υπομονή μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι οπότε και θα λήξει η “δωρέαν” αναβάθμιση και θα δούμε επιτέλους και τη φάκα.

Themazerunner

Εχω τα 7αρια απο τοτε που βγηκανε.Blue Screen δεν εφαγα ποτε και απο την ημερα που ξεκινησα να βαζω ssd η αποδοση απλα ειναι κορυφαια.Εχω ολες τις εφαρμογες μου,χρησιμοποιω την ιδια εφαρμογη εδω και χρονια που ειχα δει καποτε σε ιντερνετ καφε(deepfreeze,διαβαστε και κατι παραπανω στο χωρο των εφαρμογων)σερφαρω,κανω δοκιμες,ασχολουμαι με τα παντα κυριολεκτικα στον υπολογιστη μου(του βγαζω τα εντερα)και το μονο που εχω αλλαξει ειναι ο ssd που εχω βαλει πιο γρηγορο. Διαφορα με τα 10 καμια στο δικο μου συστημα και δεν τα αλλαζω με τιποτε.Φορματ εχω να κανω κατι χρονια(5ετια σιγουρα λογω deepfreeze απλα μεταφερω μονο το image).Δεν σκαλιζω τον υπολογιστη μου απο την αποψη drivers που δεν τα ξερουν ουτε η μανα τους(γιατι εκει τρωτε το ακυρο). Τα 7αρια ειναι καθαρα windows απαλλαγμενα απο την σαβουρα των metro apps και των αναλογων διεργασιων και πορων και οχι μονο(ενα χαος ρυθμισεις).Μπορει καποιος να βαλει οποια ενημερωση θελει,να την βγαλει,να κανει και αν οποτε θελει update κ.α.Oποιος μπορει να το κανει αυτο στα 10αρια ας μου το πει. Οταν η ms θα δωσει καθαρα windows χωρις 10 τονους telemetry και κατασκοπεια κυριολεκτικη στο τι κανει ο χρηστης τα ξαναλεμε. Θελω μια εταιρεια που να σεβεται την ιδιωτικοτητα και… Συνέχεια »

gericho

Λοιπόν επειδή μου συνέβη
αμέσως με την εκκίνηση του υπολογιστή έτρεχε το Windows Update
και είχε τσεκαρισμένη την εγκατάσταση της αναβάθμισης
στο στάδιο που κατεβάζει τα αρχεία.

Έκανα cancel και όλα σταμάτησαν εκεί.

Επειδή όμως έχω κάνει τη διαδικασία μέχρι τέλους σε άλλα partition,
γνωρίζω καλά πως αυτή η εκκίνηση της διαδικασίας δε λέει τίποτε,
κάνει μίνο το download.

Θέλει πολλά βήματα εγκρίσεων παρακάτω για να πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση.

Κι αν ακόμα πας στα Windows 10, σου επιτρέπει και να επιστρέψεις
αφού σου κρατάει αντίγραφο πλήρες.

Αυτό όλο εγώ δεν το λέω ούτε κρυφό ούτε μουλωχτό ούτε ύπουλο ούτε όπως αλλιώς.
Δε φτάνει που δίνει το δωρεάν λειτουργικό ακόμα και στους πειρατές,
είναι κακό που δίνει το δώρο με πλήρη έλεγχο υπό την κρίση του χρήστη.
Έχουν γίνει τα Windows δωρεάν όπως τόσα άλλα ‘δωρεάν΄ λειτουργικά και πάλι ξινίζει.
Εντάξει.

John

λοιπόν ας τα πάρουμε από την άρχει 1) όση γκρινιάζετε για το αυτό-update (από λάθος όπως είπε η εταιρία) πάθατε τίποτα? σας έκανε update μονο του πατάγατε cancel και πεταγόταν ο Bill-Bill και σας έλεγε “οοοχχιιι!! καργιολάκη τα 10 θα έχεις?” den nomizo.. 2) λέτε για κατασκοπία.. όπως είπε κάποιος πιο πάνω να φανταστώ έχετε Android eee.. ? και νιώθετε τόσο ασφαλής με αυτό που έχετε δόση μέχρι και το αποτύπωμα τις κ$%$#δασας και τα windows είναι ο σατανάς!!! 3) να φανταστώ ότι οι περισσότερη λέτε ότι δεν είναι καλά και κολλάνε τα 10 και τα 8.1 και δεν είναι καλά δεν είναι original το copy εε..? και το λέω αυτό σαν προγραμματιστής γιατί όπου μπαίνει χέρι κακά μαντάτα..!
και που ξέρετε ότι αυτό που έχετε κατεβάσει δεν έχει warms και μαλώ? και μην διαβάσω “ξέρω να “σεταρο” μηχανάκια τόσα χρονια” γιατί θα σας απαντήσω όχι 1) δεν ξέρετε να “σεταρετε” μηχανάκια γιάννα σας έβγαλε το αυτό-update 2) δεν θα είχατε πειρατικό λογισμικό!

gericho

@John Έχεις δίκιο και συμφωνώ,

ειδικά για το ότι τα πειρατικά Windows σημαίνει πως είναι κρακαρισμένα
που σημαίνει spyware-ιοί και προβλήματα απόδοσης.

Το πώς ο άλλος ενοχλείται για privacy concers από τα Windows 10 που θα του τα χαρίσουν χωρίς crack,
και για το συγκεκριμένο λόγο λέει ότι προτιμά τα πειρατικά 7/8 με το crack spyware, τα rootkits και τα προβλήματα,
είναι πραγματικά απορίας άξιο.

Καλά τα privacy concerns που ενώ υπήρχαν και πριν
ανακαλύφθηκαν με τα Windows 10 με αφορμή γνωστές πρακτικές feedback
που όλες οι εταιρείες κάνουν (μέχρι και στο autopilot της Tesla για να καταλάβεις)
και πώς γίνεται
αυτά τα ίδια privacy concers να είναι αδιάφορα ταυτόχρονα από τους ίδιους χρήστες σε άλλα OS
είναι επίσης τραγελαφικό.

Themazerunner

1)Προσωπικα χρησιμοποιω ΠΑΝΤΑ γνησια windows.
2)Στο Android ΔΕΝ κανω ΟΤΙ κανω στο Desktop.(και αυτο με το android μπορει να ισχυει οσο και με το ios οσο και με το OS X κλπ…).Σημασια εχει τι και που το κανει καποιος.Μονο στο Linux δεν ισχυει και αυτο παντα με επιφυλαξεις.
3)Παντα εξεταζω και ελεγχω το καθε Update τι προσφερει.Οποτε autoupdate(win 10) και δεν εγκατεστησα και δεν μου εβγαλε.Γενικως δεν βιαζομαι να κανω κατι μονιμο στο pc αν δεν γνωριζω τι προσφερει και τι κανει.(ολα αυτα σε προσωπικο επιπεδο).Περιμενω να δω και μετα πραττω.

Σε γενικο επιπεδο θα συμφωνησω οτι οι περισσοτεροι εχουν μαυρα μεσανυχτα σε ολα τα επιπεδα.
Τελος η λογικη επειδη το κανει ενας θα το κανουμε ολοι πρεπει να πεθανει.Οι ανθρωποι ουτε πειραματοζωα ειναι ουτε ξεφραγα αμπελια στις ορεξεις της καθε εταιρειας.
Windows 7 μεχρι να ψοφησουν forever.

gericho

Όταν κουβαλάς smartphone με χίλιους αισθητήρες πάνω
και χίλια δεδομένα προσωπικής χρήσης,
ό,τι smartphone και να είναι
δε θέλει προσπάθεια του χρήστη για να υπάρχει διαρροή προσωπικών δεδομένων
διαρροή ασύγκριτα πιο πλούσια, πιο πολύτιμη και πιο αντιπροσωπευτική για το χρήστη
σε σύγκριση με το οποιοδήποτε λειτουργικό σταθερού υπολογιστή.

Άτοπο να κουβαλάς Android, και να μη δέχεσαι τα 10άρια.
Γιατί αν απορρίπτεις τα 10άρια που έχεις κάθε δικαίωμα δηλαδή κιόλας,
πετάς στα σκουπίδια το smartphone και ειδικά αν είναι Android με αισθητήρες συλλογής δεδομένων και δε συμμαζεύεται.

Επομένως η αναφορά στα προσωπικά δεδομένα δε μπορεί να είναι περιοριστική στο PC
πολύ δε περισσότερο είναι αστεία να προτάσσει το PC.

Και δε βάζω μέσα τα spyware προγράμματα PC που οι περισσότεροι χρήστες αγόγγυστα θα βάλουν στα 7, λέγε με Chrome κλπ.

Themazerunner

Eαν μου πεις κιολας αποδεδειγμενα αυτο που ισχυριζεσαι θα σχολιασω αναλογως. Εαν αρχιζουμε και λεμε υπαρχουν 1 εκ σενσορες στο android και ξερουν και τι βρακι με το συμπαθειο φοραω…συγνωμη…δεν μπορω να σε παρω στα σοβαρα.Ουτε gps εχω ενεργο,ουτε εφαρμογες με δικαιωματα που να δικαιολογουνε τετοια συμπεριφορα,ουτε,ουτε…ουτε ανεβαζω σε Icloud τα δεδομενα μου χρησιμοποιω encryption και sd οπου τα βαζω εκει. Για τα 10αρια υπαρχει μπολικο υλικο…windows 10 spying και τα βρηκες.Για τα buttons που υποτιθεται οτι απενεργοποιουνε τα telemetry και τα keyloggers ειναι απλα για γελια. Ο IE σε σχεση με τον chrome(τον οποιο ποτε ΔΕΝ χρησιμοποιησα αλλα μονο firefox)κανει δεκαδες φορες περισσοτερα απο αυτα που λες και που να δεις τι κανει και στα 10…βασικα τα 10 ειναι ενας Trojan Horse και μετα μιλατε για cracks και αλλα κατα τα γνωστα λες και τα 10 κανουν λιγοτερα(μονο τετοια λεξη μπορει καποιος να χρησιμοποιησει για ενα λειτουργικο που συμπεριφερεται και ζηταει τα αναλογα δικαιωματα ακομη και στο EULA)και καθεσαι τωρα και μου δικαιολογεις την microsoft ως το λιγοτερο κακο… Tελος εγω μπορει να γουσταρω να με παρακολουθουνε τα ομορφοκοριτσα της Google και οχι της microsoft ποιος εχει το δικαιωμα να μου πει επειδη εχω smart θα παρω θελω δεν… Συνέχεια »

John

@Themazerunner βάζω το όνομα σου γιατί εσύ έχεις απάντηση μέχρι τώρα..! έχει ακουστεί ότι και στα 7/8.1 μάλλον πέρασε την ίδια πολιτική η Microsoft για συλλογή πληροφοριών ψάξε λίγο και θα το δεις τι θα κανεις δηλαδή τώρα? format και σε σπηλιά? και μου έχεις κλησει τα δεδομένα? τι σχέση έχει αυτό? ΛΕΜΕ για windows mac και android και δεν σε πειράζει πχ που το κάθε site ξέρει ποτε εφαγες σουβλάκια ή ποτε πας βόλτα έξω? γιατη επειδή είναι γιά το τι τρως? και δεν ξέρει πχ η microsoft από που έχεις κατεβάσει το πορνογραφικό σου υλικό? Facebook δεν έχεις? και πες ότι εσύ δεν έχεις chrome δεν έχεις δεδομένα που δεν μπορώ να το πιστέψω ότι δεν χρησιμοποιείς το gps… για τη τότε είσαι με nokia 3310… όλη αυτή που φωνάζουν κάνουν το ίδιο? και δεν τους λέω πρόβατα! απλά δεν κάθονται να σκεφτούνε “κάτσε ρε φιλε έχω διάβαση τι λέει στο android” που το πλήρωσε και 800€?? και φυσικά δεν δικαιολογώ καμια εταιρία γιατί στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλη μας αλλα δεν μπορείς να λες στο Android και σε όλα τα αλλα “έλα πως κανεις έτσι και όταν ακούστηκε κάτι που μπορεί να έκαναν την τρίχα τριχιά να… Συνέχεια »

Darth

δλδ spyware με το ζόρι? καλά πάμε (συμπεριφορά ενος virus ξεκάθαρα)

Timotheos

Ναι αυτό ακριβώς που περιγράφει το post έγινε και σε μένα δυο φορές. Θέλει προσοχή για όσους (όπως εγώ) δεν θέλουν να περάσουν ακόμα σε 10. Όταν κάνουν τις τακτικές αναβαθμίσεις της Microsft να “ξε-τικάρουν” το τετραγωνάκι με την αναβάθμιση σε 10.

Themazerunner

@John εχω τα 7αρια και δεν εχω ιχνος του telemetry.Λες να μην ξερω τι πηγε να κανει η Microsoft και με ποιες ενημερωσεις;τα 7 δεν εχουν καμια σχεση με τα 8,1 και τα 10.Στα 7αρια μπορεις να επιλεξεις τις ενημερωσεις προς εγκατασταση αλλα και να τις ξηλωσεις.Οσοι βαλανε 10 και 8,1 καλη επιτυχια τους ευχομαι.
Δεν εχουμε ολοι μαυρα σκοταδια στους υπολογιστες.Οποιος γουσταρει παρακολουθηση ολων οσων κανει βαζει τα 10 και ησυχαζει.Οποιος δεν θελει σκεφτεται λιγο αλλιως και κανει λιγο την διαφορα σιγα σιγα.Δεν υποχρεωνω κανεναν να βαλει αλλα και να μην βαλει κατι.
Λεμε τα πραγματα με το ονομα τους και ο καθενας αποφασιζει.Τεχνολογικο blog δεν σημαινει να ασχολουμαστε μονο με τα hardware specs.
Για μενα η ms μετα τα 7αρια εχει τελειωσει εως οτου αλλαξει μυαλα.Εαν δεν αλλαξει κακο του κεφαλιου της και οχι δικο μου.Εγω θα βρω την λυση οπως και να εχει…

Themazerunner

@John και κοψτε τις βλακειες με τα πορνογραφικα επιτελους.Ολοι δεν ειμαστε διεστραμενοι και δεν ειναι το μονο που εχουμε να κρυψουμε.Ατυχεστατο και ακυρο παραδειγμα.
Facebook και οτιδηποτε αλλο social media ΔΕΝ εχω κανενα.Τα απεχθανομαι και δεν μου προσφερουν τιποτε.Το κινητο και το desktop ειναι εργαλεια δουλειας και οχι διαστροφης.To gps το ενεργοποιω οταν και αν ειναι να βρω εναν προορισμο και οχι να με παρακολουθει καθε στιγμη.Μην κανετε την τριχα τριχια για να αποδειξετε με την υπερβολη οτι κανενας πλεον δεν εχει επιλογη και οτι μας πασαρουν πρεπει να το δεχτουμε.
Η διαφορα καθε μερα προκυπτει απο μικρα και καθημερινα πραγματα.Οσο λιγοτερο χρησιμοποιουμε και ανουσια καποια τεχνολογια τοσο το καλυτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.