Windows 10: Η Microsoft φέρνει virtual trackpad στο νέο update

Την άνοιξη του 2017 η Microsoft ετοιμάζεται να φέρει την επόμενη αναβάθμιση του Windows 10. Ονομάζεται Windows 10 Creator’s Update, τον Οκτώβριο που ανακοινώθηκε μας έδειξε κάποια χαρακτηριστικά, αλλά όπως φαίνεται μέχρι τότε θα προσθέσει περισσότερα.

Στην έκδοση Windows 10 (build 14965) που έγινε διαθέσιμη για τους Windows Insiders, η Microsoft προσέθεσε νέο “virtual trackpad” για το λειτουργικό της σύστημα.

Το νέο χαρακτηριστικό περιγράφεται από τη Microsoft ως ένας τρόπος να ελέγχεις εξωτερικά monitors με tablet, χωρίς ποντίκι. Είναι σχεδιασμένο να τοποθετείται στην taskbar και να παρέχει ένα virtual trackpad στην οθόνη, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελέγχεις το ποντίκι, το αριστερό ή δεξί κλικ. Επιπλέον, μπορείς να ενεργοποιήσεις το touchpad icon στην περιοχή των ειδοποιήσεων και να ρυθμίσεις τα trackpad gestures στις ρυθμίσεις των Windows 10.

Εκτός από το virtual trackpad, η Microsoft κάνει αλλαγές και στο Sticky Notes app των Windows 10. Προστίθενται περισσότερες γλώσσες και περιοχές, έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει emails, URLs, αριθμούς τηλεφώνων, διευθύνσεις κλπ. Βελτιώνονται επίσης τα Windows Ink features με γρήγορη πρόσβαση σε pen settings, δυνατότητα να συρρικνωθεί ή να επεκταθεί το μοιρογνωμόνιο με το ποντίκι και βελτιωμένη απόδοση του Sketchpad app.

Η αναβάθμιση των Windows 10 θα γίνει γύρω στον Μάρτιο του 2017, αλλά οι Windows 10 testers έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα νέα χαρακτηριστικά από σήμερα.

Δείτε το video:

windows 10 virtual trackpad, Windows 10: Η Microsoft φέρνει virtual trackpad στο νέο update

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Nice

ΧΡΗΣΤΟΣ Κ.

¨Ολο και ανεβαίνει η πλατφόρμα των Windows…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.