Windows 9, θα είναι δωρεάν αλλά μόνο για χρήστες Windows 8 και 8.1

Η Microsoft ετοιμάζεται να παρουσιάσει στις 30 Σεπτεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο την επόμενη έκδοση των Windows (Windows 9) τα οποία μάλλον σύμφωνα με το The Verge θα ονομάζονται Windows TH (από το Threshold). Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όπως όλα δείχνουν θα διαθέσει το update σε Windows 9 δωρεάν αλλά όχι για όλους.

Την ίδια μέρα θα δώσει σε κυκλοφορία το «Windows Technical Preview» ώστε οι developers καθώς και οι πελάτες τους να μπορέσουν να αξιολογήσουν τις νέες αλλαγές που προσφέρει το νέο λειτουργικό.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Andreas Diantoro, πρόεδρο της Microsoft Indonesia, οι χρήστες Windows 8 και Windows 8.1 θα κάνουν δωρεάν την αναβάθμιση. Θα μπορούν να εύκολα να εγκαταστήσουν το Windows 9 update αφού πρώτα το κατεβάσουν από τη Microsoft. Θα είναι δηλαδή κάτι ανάλογο με αυτό που κάνει η Apple εδώ και χρόνια με τα Mac OS X updates.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν οι παλαιότεροι χρήστες θα έχουν κάποιες ειδικές προσφορές, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι η Microsoft θέλει να επικεντρωθεί στους χρήστες Windows XP προκειμένου να τους μετακινήσει στα Windows 9.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα leaks τα Windows 9 περιμένουμε να επαναφέρουν το Start menu, να ενσωματώσουν την Cortana που προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στο Windows Phone, Notification Center, υποστήριξη για multiple desktops και διάφορες άλλες αλλαγές.


Πηγή: 1,2

Σχόλια

  • Ένα άλλο στέλεχος είχε πει ότι μπορεί να την πάρουν δωρεάν και τα 7άρια. Πάντως 1/10 θα την εγκαταστήσω στο παλιό laptop

  • ΟΚ, άρα το T100 μου θα τα πάρει τζάμπα τα 9αρι, super.....τώρα αν γίνει και δουλίτσα με τα 7αρια, τότε θα τα πάρουν και τα υπόλοιπα PCs στο σπίτι, οπότε ακόμα καλύτερα (έστω και αν χρειαστεί να δώσουμε μερικά ευρώπουλα ρε παιδί μου)

  • Ακόμη και να μη τα δώσουν δωρεάν για τα 7αρια και τα XP, αν τα δώσουν σε μια καλή τιμή, πχ 30 ευρώ, όπως τα 8 στην αρχή, θα κάνει πολύ κόσμος αναβάθμιση.

  • ο μόνος λόγος που δίνουν δωρεάν τα windows 9 σε χρήστες windows 8 είναι γιατί τα windows 9 είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι τα 8 , όπως και να 'χει δεν νομίζω πως θα κοστίζει πολύ η αναβάθμιση από τα 7ρια 20 με 30 ευρώ όπως και παλιότερα. όπως και να έχει αυτά είναι καλά νέα για το ταμπλετάκι μου

  • Ας τα κανουν ελαφρια και ας τα δωσουν κανα 20ευρω να τα βαλει ολος ο πλανητης......
    Σιγα το OS.

  • Νιο το 90%του πλανήτη χρησιμοποιεί Windows εσύ πάρε ένα αndroid Που σου αρέσει κιόλας.
    Φιλικά

  • Μα και εγω Windows 7 εχω. Μακαρι να εβγαινε ολοιδιο λειτουργικο android με την απηχηση που εχει στα κινητα. Αλλα το μονοπωλιο θα πηγαινε συννεφο μετα.....
    Το θεμα φιλε μου ειναι να το κανει τσαμπα ειτε αγοραζοντας μια συσκευη ή να το δινει με το μικροτερο αντιτιμο και να τα βγαζει απο αλλου. Εμενα δεν με νοιαζει, αν ειναι ακριβο, το παιρνω πειρατικο. Οπως και τις ταινιες μου και τα τραγουδια. Καποτε αγοραζα γνησια cd και ταινιες με μανια αλλα οταν ξεφυγαν τα ορια τι περιμεναν να κανουμε???? Εγω και lol που παιζω τσαμπα συνειδητα βαζω λεφτα με paysafe γιατι τοσα χρονια διασκεδαζω τσαμπα χωρις να μου ζητησουν τιποτα και το εκτιμω......!!!! Αν ηταν με λεφτα δεν θα το αγοραζα ποτε ενω ετσι χτυπανε με την συνειδηση και το φιλοτιμο και τα καταφερνουν μια χαρα......

  • Μ αρέσει γιατί έχοντας τα XP πήρα τσάμπα 8άρια απο φοιτητικό πρόγραμμα που χε κάνει η microsoft και τώρα απο τα 8άρια που είχα παρει τσάμπα παίρνω τσάμπα τα ενιάρια δηλαδή με μία αγορά είχα αλλα δύο τσάμπα. Αγορά μετά τσάμπα και τώρα πάλι τσάμπα. Δηλαδή αγορά 1 τσάμπα 2. Αγορά < Τσάμπα . Τσάμπα η λέξη που μου αρέσει.

  • καλά όσοι έχετε XP και το θέλετε τσάμπα έχετε θέματα.... Δηλαδή και εγώ να λέω όποιος δουλεύει να μην πληρώνεται για το έργο που παράγει

  • Nio δεν θα έπρεπε να αναφέρεις καθόλου την λέξη πειρατικό, παραδέχεσαι οτι είσαι κλέφτης, έχω ζήσει εκτός Ελλάδας και δεν υπάρχει αυτή η νοοτροπία. Τώρα επίσης το οτι ξέφυγαν τα όρια όπως λες δεν φταίνε αυτοί εδώ θέλω να επέμβει το techblog.

  • πέστε μου επειδή χρησιμοποιώ τα XP (ή xpάρα όπως τα αποκαλώ) κινδυνέυω;
    Υ.Γ. ο Η/Υ μου είναι παλιός...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.