Οικιακό φωτογραφικό στούντιο

, Οικιακό φωτογραφικό στούντιοΟ φωτογράφος της γειτονιάς κοντεύει να «χάσει» τη δουλειά του. Σήμερα με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα φωτογραφικό εκτυπωτή και μεγάλη φαντασία, μπορείς να γίνει και εσύ ένας δημιουργικός φωτογράφος. Μπορείς να «τραβήξεις» τις φωτογραφίες σου, να «σβήσεις» όσες δεν σου αρέσουν, να επεξεργαστείς τις «καλές» στον υπολογιστή.

Τι χρειάζομαι:

Ψηφιακή φωτογραφική
Οι τιμές των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών βρίσκονται πια σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Με κόστος κάτω από τα 200 ευρώ, μπορείς να αποκτήσεις ένα μοντέλο στα 7Megapixels το οποίο θα καλύψει και με το παραπάνω τις ανάγκες σου.
Φωτογραφικό εκτυπωτή
Για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα όλα τα επιμέρους «συστατικά» του φωτογραφικού στούντιο έχουν το ρόλο τους. Η καρδιά όμως του φωτογραφικού στούντιο είναι ο έγχρωμος εκτυπωτής. Είναι το «συστατικό» που θα μας δώσει το τελικό αποτέλεσμα.
Ηλεκτρονικό υπολογιστή
Αν θέλετε να επεξεργαστείτε περαιτέρω τις φωτογραφίες, θα χρειαστείτε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αυτός δεν χρειάζεται να είναι τελευταίας τεχνολογίας, αρκεί να «τρέχει» με αξιοπρέπεια έστω και ένα στοιχειώδες πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

Φτιάξτο μόνος σου:
Αν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας οικιακό φωτογραφικό στούντιο, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Στο οικιακό στούντιο μπορείτε να φωτογραφίζετε για παράδειγμα τα αντικείμενα που πουλάτε στο ebay ή να ψηφιοποιήσετε τη συλλογή με τα νομίσματά σας. Το φως της ημέρας είναι το καλύτερο φως για να βγουν οι φωτογραφίες ζωντανές, υπάρχει βέβαια πάντα και η λύση της επεξεργασίας – διόρθωσης στο υπολογιστή! Μια απλή και οικονομική πρόταση οικιακού φωτογραφικού στούντιο έχει ως εξής: Θα χρειαστείτε ένα τραπέζι ή πάγκο που θα τοποθετείτε τα αντικείμενα προς φωτογράφιση, τρία φωτιστικά γραφείου με «σπαστό» βραχίονα και τρεις λάμπες πυρακτώσεως 60W. Επίσης θα χρειαστείτε ένα dome που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κλωβό «ντυμένο» με πανί διόρθωσης του φωτός. Μέσα σε αυτό θα τοποθετείτε τα αντικείμενα προς φωτογράφιση και θα τον φωτίζετε εξωτερικά με τα τρία φωτιστικά (δεξιά, αριστερά και πάνω) προσπαθώντας να μειώσετε το δυνατόν τις ανεπιθύμητες σκιές. Βεβαίως θα χρειαστείτε επίσης και ένα τρίποδα – βραχίονα με κεφαλή για να τοποθετείτε σταθερά τη φωτογραφική μηχανή. Καλή επιτυχία.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured How

Γρήγορη μεταφορά δεδομένων από Android σε iPhone [How To]

Σήμερα θα δούμε ένα γρήγορο How To για γρήγορη και εύκολη μεταφορά δεδομένων από οποιοδήποτε Android smartphone σε iPhone.

Software Android Android Smartphones featured

Χρήσιμα tips για χρήστες Android smartphone

Πάμε να δούμε μερικές συμβουλές για τους χρήστες Android συσκευών που θα βελτιώσουν την ποιότητα χρήσης τους.

Πριν αγοράσεις How

Κινητό τηλέφωνο | Προτάσεις αγοράς, Άνοιξη 2008

Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν πάνω από 100 διαφορετικά μοντέλα κινητών τηλεφώνων και πολλές φορές η επιλογή γίνεται αρκετά δύσκολη υπόθεση. Θέλοντας να ξεκαθαρίσω το τοπίο σκέφτηκα να ετοιμάσω έναν οδηγό αγοράς ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη καθώς και τις απαιτήσεις που έχει από ένα κινητό τηλέφωνο. Ενημερωθείτε λοιπόν για το τι «παίζει» στην […]

Πριν αγοράσεις How

Μεταχειρισμένα κινητά | Ο 10λογος του καλού αγοραστή

Μιας και τα τελευταία τρία χρόνια έχω αλλάξει πάνω από 30 κινητά τηλέφωνα από τα οποία τα περισσότερα ήταν μεταχειρισμένα και τα αγόρασα μέσω αγγελιών από site και forum στο internet, σκέφτηκα να ετοιμάσω έναν οδηγό για ασφαλείς αγορές. Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε πριν πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας.