Οικιακό φωτογραφικό στούντιο

0

Home photolabΟ φωτογράφος της γειτονιάς κοντεύει να «χάσει» τη δουλειά του. Σήμερα με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα φωτογραφικό εκτυπωτή και μεγάλη φαντασία, μπορείς να γίνει και εσύ ένας δημιουργικός φωτογράφος. Μπορείς να «τραβήξεις» τις φωτογραφίες σου, να «σβήσεις» όσες δεν σου αρέσουν, να επεξεργαστείς τις «καλές» στον υπολογιστή.

Τι χρειάζομαι:

Ψηφιακή φωτογραφική
Οι τιμές των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών βρίσκονται πια σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Με κόστος κάτω από τα 200 ευρώ, μπορείς να αποκτήσεις ένα μοντέλο στα 7Megapixels το οποίο θα καλύψει και με το παραπάνω τις ανάγκες σου.
Φωτογραφικό εκτυπωτή
Για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα όλα τα επιμέρους «συστατικά» του φωτογραφικού στούντιο έχουν το ρόλο τους. Η καρδιά όμως του φωτογραφικού στούντιο είναι ο έγχρωμος εκτυπωτής. Είναι το «συστατικό» που θα μας δώσει το τελικό αποτέλεσμα.
Ηλεκτρονικό υπολογιστή
Αν θέλετε να επεξεργαστείτε περαιτέρω τις φωτογραφίες, θα χρειαστείτε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αυτός δεν χρειάζεται να είναι τελευταίας τεχνολογίας, αρκεί να «τρέχει» με αξιοπρέπεια έστω και ένα στοιχειώδες πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

Φτιάξτο μόνος σου:
Αν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας οικιακό φωτογραφικό στούντιο, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Στο οικιακό στούντιο μπορείτε να φωτογραφίζετε για παράδειγμα τα αντικείμενα που πουλάτε στο ebay ή να ψηφιοποιήσετε τη συλλογή με τα νομίσματά σας. Το φως της ημέρας είναι το καλύτερο φως για να βγουν οι φωτογραφίες ζωντανές, υπάρχει βέβαια πάντα και η λύση της επεξεργασίας – διόρθωσης στο υπολογιστή! Μια απλή και οικονομική πρόταση οικιακού φωτογραφικού στούντιο έχει ως εξής: Θα χρειαστείτε ένα τραπέζι ή πάγκο που θα τοποθετείτε τα αντικείμενα προς φωτογράφιση, τρία φωτιστικά γραφείου με «σπαστό» βραχίονα και τρεις λάμπες πυρακτώσεως 60W. Επίσης θα χρειαστείτε ένα dome που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κλωβό «ντυμένο» με πανί διόρθωσης του φωτός. Μέσα σε αυτό θα τοποθετείτε τα αντικείμενα προς φωτογράφιση και θα τον φωτίζετε εξωτερικά με τα τρία φωτιστικά (δεξιά, αριστερά και πάνω) προσπαθώντας να μειώσετε το δυνατόν τις ανεπιθύμητες σκιές. Βεβαίως θα χρειαστείτε επίσης και ένα τρίποδα – βραχίονα με κεφαλή για να τοποθετείτε σταθερά τη φωτογραφική μηχανή. Καλή επιτυχία.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα