Η Τακτική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ESIA), στη χώρα μας

, Η Τακτική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ESIA), στη χώρα μαςΗ Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η.) και η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (HTCI) φιλοξένησαν για πρώτη φορά τις εργασίες της Τακτικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ESIA), στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής, στο Μαρούσι, καταδεικνύοντας τη δυναμική παρουσία της Ελλάδας στο χώρο της Μικροηλεκτρονικής.

Στο πλαίσιο των εργασιών συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η θέση της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Ημιαγωγών σε σχέση με το διεθνή ανταγωνισμό και ειδικότερα σε σχέση με τις υποδομές κατασκευής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων πυριτίου της Ασίας, καθώς και οι μακροπρόθεσμες στρατηγικές κατευθύνσεις του κλάδου με στόχο τη διαφοροποίηση και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας. Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από την Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (HTCI), η οποία χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα» του Γ’ ΚΠΣ και στηρίζεται ενεργά από το υπουργείο Ανάπτυξης για την υλοποίηση καινοτομικών clusters σε συγκεκριμένους τεχνολογικούς τομείς όπως αυτός της Μικροηλεκτρονικής.

Μετά το πέρας των εργασιών, ο Γενικός Γραμματέας της ESIA, Martin Spaet, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εκ μέρους της ESIA θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών και την Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών για τη γενναιόδωρη φιλοξενία και την ευγενική υποστήριξη για την πραγματοποίηση της Τακτικής Συνέλευσης της ESIA στην Αθήνα. Οφείλω να καταθέσω ότι το σύνολο των μελών της ESIA εκτίμησαν ιδιαίτερα τόσο τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής όσο και το έργο που υλοποιείται για τη δημιουργία και την ανάπτυξη του Τεχνολογικού Συνεργατικού Σχηματισμού – Cluster στη Μικροηλεκτρονική».

Ο Δρ. Χρήστος Γεωργόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της inAccess Networks και μέλος του ΔΣ της ΕΝ.Ε.Β.Η., με την ολοκλήρωση των εργασιών της συνάντησης, δήλωσε: «Παρά το σχετικά μικρότερο μέγεθος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών και Μικροηλεκτρονικής, η Ελλάδα χαίρει της ιδιαίτερης εκτίμησης των εκπροσώπων μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες της διεθνούς αγοράς, λόγω των σημαντικών επιδόσεων που καταγράφουν οι Έλληνες επιστήμονες στον ακαδημαϊκό και βιομηχανικό χώρο, σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού. Απομένει να αποδείξουμε πως υπάρχουν νέες, αμιγώς Ελληνικές εταιρείες που μπορούν να αναπτύξουν ολοκληρωμένα προϊόντα πρωτοποριακής τεχνολογίας, ανταγωνιζόμενες επάξια με αντίστοιχες εταιρείες – startups στο εξωτερικό».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ESIA), με έδρα στις Βρυξέλλες, αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εταιρειών Ηλεκτρονικών (EECA) και είναι το επίσημο όργανο της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ημιαγωγών, η οποία εκπροσωπεί περίπου το 35% της παγκόσμιας βιομηχανίας, συνολικού ύψους 250 δισ. δολαρίων ετησίως.

Κύριος ρόλος της ESIA είναι η συνεργασία με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η παρέμβαση σε θεσμικά και εμπορικά θέματα, καθώς και η ανάπτυξη συνεργιών με οργανισμούς προτύπων για τη θέσπιση κανονισμών. Η ΕΝ.Ε.Β.Η. αποτελεί επίσημο μέλος της ESIA από το 2005 και συμμετέχει απευθείας σε όλες τις τακτικές συνεδριάσεις και εργασίες της.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία IoT Space

Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Μπορεί να θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να φθάσει στο επίπεδο της Blue Origin ή της SpaceX, αλλά η βρετανική startup επιχείρηση Orbex νιώθει αρκετά σίγουρη για να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο κατασκευής του βασικού πυραύλου της.

Τεχνολογία NASA

Τα έτη από το 2015 μέχρι και το 2018 ήταν οι τέσσερις πιο θερμές χρονιές στη Γη από το 1880

Αν περάσατε πολύ χρόνο έξω το περασμένο καλοκαίρι και είχατε την εντύπωση ότι δεν ήταν και τόσο ζεστό όπως τα προηγούμενα χρόνια, είχατε δίκιο. Η NASA και η NOAA ανακοίνωσαν ότι οι παγκόσμιες επιφανειακές θερμοκρασίες το 2018 ήταν οι τέταρτες θερμότερες από το 1880. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ήταν το τέταρτο καυτότερο έτος που […]

Τεχνολογία HMD Global Nokia

Nokia TA-1139: Μία απλή αλλά μοντέρνα συσκευή τηλεφώνου από την HMD, με μπαταρία 1020mAh

Η HMD ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό Nokia, μια συσκευή Series 30+. Έχει ωραίο εργονομικό σχήμα, επιπλέον είναι πάρα πολύ ελαφρύ (μόλις 83.6g) και με υπερβολικά μεγάλη μπαταρία 1.020mAh για την κατηγορία του. Με τέτοια μπαταρία έχει τη δυνατότητα να διαρκεί τόσο πολύ που θα ξεχνάτε να το φορτίσετε.

Cars Google Google Maps

Το Google Maps θα προειδοποιεί για τα σημεία καταγραφής υπερβολικής ταχύτητας

Η Google φέρνει επιτέλους μερικές από τις πιο πρακτικές λειτουργίες του Waze στο Google Maps, με την πιο αξιοσημείωτη να είναι οι προειδοποιήσεις για τους κρυμμένους μετρητές ταχύτητας της Τροχαίας.