Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Orbex, Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Μπορεί να θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να φθάσει στο επίπεδο της Blue Origin ή της SpaceX, αλλά η βρετανική startup επιχείρηση Orbex νιώθει αρκετά σίγουρη για να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο κατασκευής του βασικού πυραύλου της.

Μέσα στο περίβλημα του μηχανικού πρωτοτύπου που βλέπετε στην φωτογραφία, βρίσκεται αυτό που ισχυρίζεται η εταιρία πως αποτελεί την “μεγαλύτερη στον κόσμο” πυραυλοκίνητη μηχανή, η οποία έχει κατασκευαστεί από 3D εκτυπωτή και σχεδιαστεί ειδικά για να λειτουργεί με βιοπροπάνιο, μια ανανεώσιμη πηγή καυσίμων. Ο ίδιος ο πυραύλος είναι κατασκευασμένος από ένα σύνθετο υλικό από ανθρακονήματα και αλουμίνιο που σύμφωνα πάντα με την εταιρία είναι 30% ελαφρύτερος από οποιονδήποτε άλλο πύραυλο στην κατηγορία του.

Orbex, Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Τι θα μεταφέρει με όλη αυτή την εξοικονόμηση βάρους; Η Orbex στοχεύει να προχωρήσει στην πρώτη της εκτόξευση από τη Σκωτία το 2021 και έχει υπογράψει την Ελβετική Astrocast SA ως πελάτη της για να της ετοιμάσει 10 νανοδορυφόρους μέχρι το 2023 ώστε δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο IoT γύρω από την Γη. Πρόκειται για ένα μακρόπνοο σχέδιο που θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet IoT SpaceX

SpaceX: Η δορυφορική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας της Starlink έρχεται το 2024

Ο ιστότοπος της Starlink μας ενημερώνει για τα σχέδιά της για μια υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που παρέχεται μέσω δορυφόρου.

Business Space

Relativity Space: Στον “πάγο” η εκτόξευση του πρώτου εκτυπωμένου πυραύλου

Αναβάλλεται προσωρινά η πρώτη εμφάνιση του μοναδικού πυραύλου που παράγεται με τρισδιάστατη εκτύπωση από την καλιφορνέζικη Relativity Space.

Business Space SpaceX

Απέτυχε η εκτόξευση ιαπωνικού πυραύλου που θα ανταγωνιζόταν την Space X

Με απόλυτη αποτυχία στέφθηκε η πρώτη προσπάθεια της Ιαπωνίας να στείλει στο διάστημα έναν νέο, μεσαίας ανύψωσης πύραυλο, αφού ο κινητήρας δεύτερου σταδίου δεν αναφλέχθηκε όπως είχε προγραμματιστεί.

Business Space

Roscosmos: Τον Σεπτέμβριο επιστρέφουν αποκλεισμένοι κοσμοναύτες

Η διαστημική υπηρεσία Roscosmos ανακοίνωσε ότι η επιστροφή ενός αστροναύτη και δύο κοσμοναυτών, οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).