Η πολιτική ηγεσία και η αγορά συναντώνται στο 9ο συνέδριο Info-Com

Ο κεντρικός θεματικός άξονας του Διεθνούς Συνεδρίου Τηλεπικοινωνιών Info-Com αποτελεί συνήθως θέμα πολύωρης συζήτησης για τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής. Φέτος, όμως, η κατάσταση ήταν αρκετά διαφορετική και δε χρειάστηκε παρά ελάχιστος χρόνος για να καταλήξουν σχεδόν ομόφωνα στο θέμα και τον τίτλο του 9ου Συνεδρίου: «Σύγκλιση: Από το Όραμα στην Πράξη».

Η σύγκλιση μεταξύ των διαφόρων κλάδων της ψηφιακής τεχνολογίας (τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, Internet, μέσα ενημέρωσης, καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα) απασχολεί την αγορά εδώ και αρκετά χρόνια. Η διαφορά είναι ότι σήμερα καθίσταται ολοένα και περισσότερο πραγματικότητα, καθώς υπάρχουν απτά παραδείγματα σύγκλισης σε όλους τους τομείς.

Στόχος της Info-Com είναι να αναδείξει τις εξελίξεις σε καθένα από αυτούς τους τομείς και γι’ αυτό οι ενότητες του Συνεδρίου είναι αντίστοιχες:
– υποδομές,
– συσκευές,
– υπηρεσίες και
– επιχειρήσεις.

Η σύγκλιση γίνεται ορατή παντού, δημιουργώντας νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και αυτό είναι κάτι που βλέπουν ξεκάθαρα όλοι όσοι παρακολουθούν την ψηφιακή αγορά, όπως αυτή έχει αρχίσει πλέον να διαμορφώνεται.

Για μία ακόμη χρονιά η οργανωτική επιτροπή κατέβαλε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να συγκεντρώσει ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής αλλά και της διεθνούς αγοράς. Και όχι μόνο. Στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών θα παρευρεθούν και θα καταθέσουν τις απόψεις τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Εκτός από την κεντρική ενότητα, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η Επιστημονική Ενότητα του 9ου Συνεδρίου Info-Com. Για δεύτερη χρονιά, η ψηφιακή τηλεόραση θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης και ο λόγος που ασχολούμεθα εκ νέου με το συγκεκριμένο θέμα είναι ότι, όπως όλα δείχνουν, η ψηφιακή διανομή περιεχομένου μοιάζει να είναι το επόμενο «στοίχημα» της αγοράς. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες πλέον στη χώρα μας σε τεχνολογικό, θεσμικό και επιχειρηματικό επίπεδο, οπότε το ενδιαφέρον για τα δύο πάνελ που περιλαμβάνονται στην ενότητα αναμένεται να είναι μεγάλo.

Η ενότητα των Info-Com Labs που εγκαινιάσθηκε στο περασμένο Συνέδριο, είναι διαφοροποιημένη. Η κυριότερη διαφοροποίηση αφορά στην φιλοξενία της πρώτης στην Ελλάδα εκδήλωση του TeleManagement Forum, του κορυφαίου φορέα όσον αφορά τον τομέα της διαχείρισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Επιπλέον, στην παράλληλη ενότητα των Info-Com Labs θα διεξαχθούν ειδικά σεμινάρια που θα πραγματοποιήσουν η ΟΤΕAcademy και το Athens Information Technology Center (AIT). Τέλος στο πλαίσιο της ίδιας ενότητας θα παρουσιαστούν τεχνολογικές λύσεις και case studies εταιρειών του κλάδου.

Το συνέδριο θα κλείσει με την απονομή των Ειδικών Βραβείων Info-Com Awards σε εταιρείες που έχουν κάνει τη σύγκλιση πραγματικότητα.

Επεξεργάστηκε την 27 Σεπτεμβρίου 2007 18:06

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.