Έρχονται έντονες και ενδιαφέρουσες φήμες για το iPad Μini Pro
Παρασκευή, 05/03/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Δεν έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στο σχεδιασμό του iPad mini μέχρι σήμερα, αλλά φέτος η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει.
Τετάρτη, 20/06/2012 · Νίκος Καϊμακάμης
Αντλώντας έμπνευση από τον τρόπο με τον οποίο τα φύλλα του λωτού διώχνουν από πάνω τους το νερό, παραμένοντας πάντοτε καθαρά και στεγνά, έτσι και οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Aalto σε συνεργασία με τη Nokia αναπτύσσουν μία ειδική επιφάνεια στην οποία να μπορεί να γράψει κανείς απλώς και μόνο με νερό.
Η επιφάνεια δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση το βρέξιμο της, είναι αυτό που λέμε superhydrophobic, ακόμα και αν βυθιστεί κάτω από το νερό. Η επιφάνεια έχει δομές σε δυο μεγέθη: microposts μεγέθους 10 μικρομέτρων και μικροσκοπικά nanofilaments, τα οποία βρίσκονται πάνω στα Microposts.
Ανάμεσα στις δομές αυτές κυκλοφορεί αέρας σε διαφορετικά σχήματα, το οποίο μπορεί να “χειραγωγηθεί” ανάλογα με την πίεση που ασκείται, όπως είναι κάτω από το νερό. Η διαδικασία είναι πολύπλοκη και απασχολεί τους ερευνητές, αλλά αξίζει να δείτε το video παρακάτω που δείχνει το πώς μπορεί να γραφτεί κάτι σε μία επιφάνεια με νερό. Η τεχνοτροπία αυτή μπορεί να βρει χρήσεις τόσο στη δημιουργία επιφανειών που διώχνουν το νερό, όσο και σε νέους τρόπους απεικόνισης στο μέλλον.
Παρασκευή, 05/03/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Δεν έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στο σχεδιασμό του iPad mini μέχρι σήμερα, αλλά φέτος η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει.
Τετάρτη, 03/03/2021 · Σεραφείμ Παππάς
Βραβεία για τις επιτυχημένες, καλές, δημιουργικές πρακτικές χρήσεων των drones με απώτερο σκοπό να επηρεάσει επίσης, με τη σειρά της, θετικά την αντίληψη του κοινού για τα drone.
Τετάρτη, 03/03/2021 · Βάιος Βήτος
Πρόκειται για τον επεξεργαστή PowerPC 750, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στο iMac G3 του 1998.
Τετάρτη, 03/03/2021 · Βάιος Βήτος
Θα μπορεί να χρησιμοποιείται για να φορτίζει το Apple Watch και τα AirPods με την μπαταρία του iPhone.
Δεν καταλαβα βρε παιδια…τι ακριβως ειναι αυτο και που χρησιμευει?
“Η τεχνοτροπία αυτή μπορεί να βρει χρήσεις τόσο στη δημιουργία επιφανειών που διώχνουν το νερό, όσο και σε νέους τρόπους απεικόνισης στο μέλλον.” Σε κινητα και οθονες… ισως… υπηρξε και ενα αλλο αρθρο εδω για τη νοκια που εδειχνε οτι το νερο που επεφτε στο κινητο απλα εφευγε-γλιστρουσε οπως οταν πεφτει σε ενα φυλλο δεντρου… https://techblog.gr/mobile/nokia-lumia-superhydrophobic-technology-42421/
και κάπως έτσι η nokia ξοδεύει άσκοπα μερικά εκατομμύρια
Νίκο, τι έχεις σπουδάσει?
Παιδιά, πέρα από το ποιο είναι το βιογραφικό του καθενός, στο Techblog βάζουμε πάντοτε την πηγή μας, προκειμένου να λυθούν όλες οι εξειδικευμένες τεχνικές απορίες, ειδικά για θέματα επιστήμης τέτοιου επιπέδου.
και πλέον θα μπορούμε να κάνουμε μια τρυπα στο νερό…
Αχαχαχα ρε Κώστα να’σε καλά φίλε μου πέθανα στο γέλιο .
@Κώστας καλόοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!! 😀
ακριβως για αυτο ρώτησα…..( περιμένω και απαντηση αν θες..)