Αναβλήθηκαν όλες οι πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι εξαιτίας ενός drone

Νωρίτερα σήμερα, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι απαγόρευσε όλες τις πτήσεις για περίπου μισή ώρα. Ο λόγος; Ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας εντόπισε ένα drone να πετά πάνω από τον χώρο του αεροδρομίου.

Η ομάδα επικοινωνίας του αεροδρομίου φρόντισε να ενημερώνει τακτικά το κοινό μέσω Twitter, για την εξέλιξη της υπόθεσης. Κάποια στιγμή το μεσημέρι δήλωσαν τα παρακάτω:

“Επιβεβαιώνουμε ότι η κίνηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι επανήλθε στους κανονικούς της ρυθμούς έπειτα από 30 λεπτά καθυστερήσεων, εξαιτίας ενός drone που πετούσε χωρίς άδεια.”

Λίγο αργότερα, η ομάδα επικοινωνίας του αεροδρομίου έκανε μία ακόμη δημοσίευση. Αυτή τη φορά ενημέρωσε το κοινό ότι οι μη εξουσιοδοτημένες πτήσεις παραβιάζουν τη σχετική νομοθεσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι βρίσκεται ανάμεσα στα τρία πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου. Μόνο το 2018, το αεροδρόμιο δέχθηκε πάνω από 88 εκατομμύρια επιβάτες.

Η μη εξουσιοδοτημένη πτήση του drone αποτελεί ένα από τα πολλά επικίνδυνα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο έτος σε διάφορα αεροδρόμια παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου έμεινε σχεδόν μιάμιση μέρα κλειστό εξαιτίας παρόμοιων παραβάσεων.

Εξαιτίας αυτών των περιστατικών, αρκετοί κατασκευαστές drone συνεργάζονται με τα αεροδρόμια του κόσμου και τις κυβερνήσεις με στόχο τη θέσπιση άρτιας νομοθεσίας, ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Garmin

Garmin Enduro: Φτιαγμένο για τους μεγάλους αγώνες

Η Garmin ανακοίνωσε το Enduro, το ρολόι υπεραποδόσεων με GPS, που διαθέτει προσαρμόσιμες λειτουργίες διαχείρισης ενέργειας και ένα φακό ηλιακής φόρτισης Power Glass.

Gear Apple iPad mini

iPad mini: Θα αντικατασταθεί από νέο iPhablet;

Η Apple φέρεται να επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει το iPad με ένα μεγαλύτερων διαστάσεων iPhone.

Gear Samsung Augmented Reality

Διαρροή concept video για τα γυαλιά Augmented Reality της Samsung

Δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι θα βγουν στην αγορά, αλλά τα AR γυαλιά της Samsung αποτελούν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα.

Gear iPhone

Rapid Test για Covid-19 με τη βοήθεια του iPhone

H εταιρεία Gauss έχει δημιουργήσει ένα kit για ταχεία εξαγωγή αποτελεσμάτων για την Covid-19, το οποίο γίνεται με χρήση ενός iPhone.