Η απάντηση της Qualcomm στον Apple M1 θα έρθει το 2023

, Η απάντηση της Qualcomm στον Apple M1 θα έρθει το 2023

Θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή όσοι αδημονούν για τον επεξεργαστή της Qualcomm που θα τα βάλει με τον Apple M1. Οι τελευταίες πληροφορίες από το στρατόπεδο της Qualcomm κάνουν λόγο για πιθανή παρουσίαση του το 2023.

Η παρουσίαση του M1 Chip της Apple ταρακούνησε για τα καλά τα νερά του computing, δείχνοντας την ισχύ που μπορεί να προσφέρει η αρχιτεκτονική ARM, σε επίπεδο χρήσης υπολογιστών. H Qualcomm φέρεται διατεθειμένη να κοντράρει την Apple με τη δική της πρόταση, η οποία, όμως, δεν πρόκειται να έρθει πολύ σύντομα, αφού οι περισσότερες πηγές συμφωνούν ότι το πρώτο δείγμα γραφής θα το δούμε εντός του 2023.

Το SoC της Qualcomm αναμένεται να βρει τη θέση του σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, με τα πρώτα chips να έρχονται μέσα στο 2023, ενώ οι κατασκευαστές θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν στην κατοχή τους τα chips αυτά 9 μήνες νωρίτερα, προκειμένου να ξεκινήσουν τις υλοποιήσεις τους.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολιάζουν εδώ ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή, η Apple ενδέχεται να έχει παρουσιάσει την εξέλιξη του Apple M1…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

έμεινε λίγο πίσω δηλαδή η qualcomm
4 χρόνια

forneverarrow

Παιδιά, όποια απάντηση και να δώσει η Qualcomm δεν θα απαντάει ευθέως στην Apple για τον εξής λόγο: δεν την ανταγωνίζεται άμεσα αφού πλέον η Apple παράγει όλο το δικό της hardware για το δικό της Mac OS. Η Qualcomm, ακόμα και γρηγορότερη να αποδειχτεί αλλά δεν το βλέπω, θα πουλάει σε Windows ή Chrome OS, εντελώς άλλη αγορά δηλαδή και το πολύ πολύ να κάνει λίγη ζημιά σε Intel και AMD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.