Gear

Apple A11X: Πρώτη φορά αναμένουμε οκταπύρηνη CPU από την Apple

Τον Σεπτέμβριο, μαζί με τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X, η Apple έφερε και τον νέο της επεξεργαστή A11 Bionic. Αργότερα συνηθίζει να παρουσιάζει την X έκδοση, που μπαίνει στα iPads, οπότε περιμένουμε το Apple A11X chipset.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Κίνα, το Apple A11X θα είναι το πρώτο chipset της Apple με οκταπύρηνη CPU και θα είναι κατασκευασμένο με τη διαδικασία των 7nm από την TSMC.

Η νέα οκταπύρηνη CPU αναμένεται με τρεις δυνατούς πυρήνες Monsoon και πέντε αποδοτικούς πυρήνες Mistral. Οι αποστολές θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2018, λίγο πριν την ανακοίνωση των νέων iPad Pro 2018.

TSMC και Apple έχουν συνεργασία τα τελευταία χρόνια με την δεύτερη να αναλαμβάνει την κατασκευή του Apple SoC. Η στενή σχέση μεταξύ τους έκανε την Apple να επιλέξει τον κατασκευαστή από την Ταϊβάν για τον A11X 7nm, ο οποίος θα ανοίξει τον δρόμο για τον Apple A12, που θα έρθει στα νέα iPhone τον Σεπτέμβριο του 2018.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 15 Νοεμβρίου 2017 10:41

Σχόλια

  • @bezilys οταν με τον Α11 που είναι 50% πιο δυνατός από τον δυνατότερο ανταγωνιστή δεν καταφέρνει να είναι πιο γρήγορο το iOS σε επιδόσεις, καταλαβαίνεις τι τη θέλει την ισχύ. Δεν είναι τόσο ελαφρύ όσο ισχυρίζονται

  • Τι να την κάνεις τόση ισχύ στο ios όταν δεν ξέρεις σε τι επίπεδο βρίσκεται η μπαταρία σου;

    Υ.Γ Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα..
    Είναι πέρα για πέρα αληθινό!!

  • Chris966 σου έχω και εγώ μια ερώτηση. Χεράκια δεν έχεις να τραβήξεις από πάνω το control center να δεις το ποσοστό ή θα κουραστείς πολύ;

  • Mary, Σοβαρά; Αυτή τη δουλειά θα κάνεις; Θα μυρίζεις τα νύχια σου για την κατάσταση της μπαταρίας σου, ή θα κάνεις αυτή την ενοχλητική κίνηση κάθε τρείς και λίγο να σέρνεις το κέντρο ελέγχου, που σημειωτέον είναι και στην πιό δύσχρηστη θέση που θα μπορούσαν να σκεφτούν;
    Και το γεγονός ότι αυτή τη δυνατότητα την είχες ανέκαθεν σε όλα τα iphone ανεξαιρέτως και τώρα ξαφνικά σου την αφαιρεί δεν σ' ενοχλεί καθόλου;
    Οι οχτώ πυρήνες σε μάραναν, όταν σου αφαιρεί τα πιό στοιχειώδη...

    • Chris966, Σε παρακαλώ μην συνεχίσεις και σε άλλο άρθρο τις αναφορές σου για την ένδειξη της μπαταρίας στο iPhone X. Είναι ήδη το δεύτερο άρθρο που το κάνεις. Μπορώ να καταλάβω ότι έχεις σπαστεί με αυτό, αλλά θα πρέπει να καταλάβεις και εσύ ότι δεν θα επιτρέψω σε κάθε άρθρο να ανακυκλώνουμε τα ίδια :)

  • Εμενα φιλε μου δεν ενοχλεί γιατί έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να το πάρω, αλλά έλεος εδώ μέσα έχετε κάτι πιο ασήμαντο γκρινιάζετε; Βαριέστε που ζείτε μιλάμε, ξυπνήστε γιατί σας κάψει τελείως η ‘τεχνολογια’

  • Ντάξει παιδιά... Καταλάβαμε! Δεν θα το πάρετε από επιλογή!
    Δεν μασάτε που έχει 1200...αλλά τυχαίνει να βρίσκετε ένα με 120 που κάνει τη δουλεία σας καλύτερα!
    Μεγειά σας! Μην τα λέμε όμως κάθε 3 και λίγο τα ίδια!

  • Μπορεί να στοιχίζει ένα κάρο χρήματα, όμως μόνο θετικό είναι το γεγονός οτι η Apple δίνει τόσο ισχυρούς επεξεργαστές στα κινητά της.

    Πολλοί αλλάζουν τα κινητά σαν τα πουκάμιασα και μπορεί να μη δουν καμιά διαφορά, αλλά για κάποιον που θα κρατήσει αρκετό καιρό ένα iPhone και με τις αναβαθμίσεις που θα πάρει, με τέτοια ισχύ είναι σίγουρος οτι το κινητό του δε θα σέρνεται.

    Επίσης οι εφαρμογές στα κινητά γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες και νέες τεχνολογίες όπως AR ζητούν αρκετούς πόρους. Μακάρι βέβαια να έκανε κάτι αντίστοιχο με το Continuum η Apple και να τρέχαμε και κανα Photoshop αλλά για την ώρα λιγάκι δύσκολο το κόβω.

  • αν και λατρευω το ios η apple θα πρεπει απο δω και περα να ξανακερδισει το κοινο της.δεν ειναι μονο το ποσοστο της μπαταριας που εχουν αναφερει καποιοι αλλα ειναι παρα μα παρα πολλα τα προβληματα.αυτη η ασχημη εγκοπη πανω παρουσιαζει προβληματα στις εφαρμογες και δεν ξερω αν σημβαινει και στα βιντεο.η μπαταρια μετα απο καποια ωρα χρησης ειναι απλα καυτη.το πισω μερος καιερι αρκετα και ειναι και αυτο εννοχλητικο και θα ελεγα οτι σε φοβιζει απο τη στιγμη που εχουν γινει και αναφορες και για φουσκωμενες μπαταριες αλλα εδω εχουν γινει οι αναφορες για το 8ρι.και παμε παρακατω.παρουσιασε προβλημα και στην οθονη οταν εχει πολυ κρυο.δεν εργαζεται σωστα.επισης η οθονη παρουσιασε προβλημα με μια πρασινη γραμμη.αρκετοι χρηστες ειπαν οτι ακουγεται και ενας αρκετα εννοχλητικος θορυβος στον ηχο.αν πεσει κατω και σπασει το γυαλι ξεχναμε την ασυρματη φορτιση και το κοστος παει πανω απο 500ρικο.και ολα αυτα για μια συσκευη που κοστιζει 1200 ευρω.προσωπικα ηθελα πολυ να την αγορασω αυτη την συσκευη αλλα με ολα αυτα που ακουω εχω πραγματικα τρομοκρατηθει.δεν μιλησα επισης για το face id που το βρισκω προχειρο,και το σωστα δοκιμασμενο δαχτυλικο αποτυπωμα απουσιαζει.τωρα ερχονται αναφορες οτι μπορει και ενα μικρο παιδι να το ξεκλειδωσει.οκ ξεχναω για φετος την apple.πρεπει οποσδηποτε κατι να κανει για να ξανακερδισει το κοινο της και να αποκτησει ξανα την ασφαλεια και την σιγουρια που ειχε.προσωπικα ειχα τα λεφτα αλλα προτιμω να παω σε Razer Phone που ειναι τουμπαναρα και σε θεμα τιμης,η σε xiaomi mi mix2/Mi 6 h samsung s8.αν και προτιμω απ ολα και λογο χαρακτηριστικων το Razer Phone.παντως υπαρχουν πολλες αξιοπρεπεστατες συσκευες και φτινες για να κανεις τη δουλεια σου και να γουσταρεις και οτι θελεις και μιλαω με βαση που εχουμε δει την τιμη του iphone.και τον σεμπεμβριο ελπιζω να διορθωθει και αν αφαιρεσει αυτο το ασχημο κοψιμο στην οθονη.αυτα απο μενα και συγγνωμη αν κουρασα.

  • Παιδιά, έχουν αφαιρεθεί όλα τα σχόλια του "JohnWaves", έκανε παράφραση το όνομα υπαρκτού χρήστη του "JohnWave" για να μας μπερδέψει.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.