Gear

Apple AirPods: Επιτρέπουν τη δωρεάν μυστική επικοινωνία μεταξύ χρηστών

Μία διαφήμιση της Apple πριν χρόνια έγινε η πηγή έμπνευσης ενός έξυπνου τρικ από παιδιά κατόχους AirPods. Το 2017 η εταιρεία δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο δείχνει ότι η κάτοχος ενός σετ Apple AirPods έδωσε μόνο το ένα ακουστικό σε κάποιον ξένο, ώστε να του επιτρέψει να ακούσει τη μουσική που έπαιζε το iPhone.

Δωρεάν κρυφή επικοινωνία μέσω AirPods

Μερικά παιδιά σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να ανταλλάσσουν τα Apple AirPods τους και να συνομιλούν μεταξύ τους χωρίς ο δάσκαλος να αντιλαμβάνεται οτιδήποτε. Συγκεκριμένα, ο ένας δίνει στο άλλο ένα από τα δύο ακουστικά. Έπειτα, χρησιμοποιούν μία εφαρμογή μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Γράφουν ότι θέλουν να πουν στον φίλο τους και αναπαράγουν τον γραπτό λόγο. Έτσι, ο συνομιλητής τους ακούει όσα έχουν να του πουν, και απαντά με τον ίδιο τρόπο. Αυτό επιτρέπει στα παιδιά να μιλάνε μεταξύ τους εν ώρα μαθήματος, χωρίς ο δάσκαλος να έχει ιδέα τι συμβαίνει.

Την όλη διαδικασία παρουσιάζει ένα βίντεο του TikTok, το οποίο δημοσίευσε ένας χρήστη του Twitter. Στο βίντεο, οι χρήστες ανταλλάσσουν τα Apple AirPods τους και χρησιμοποιούν το Google Translate για την εκφώνηση των μηνυμάτων.

Η όλη διαδικασία εγείρει ερωτήματα για προβλήματα υγιεινής που μπορεί να προκύψουν. Ωστόσο, αρκετοί σχολιάζουν ότι σίγουρα θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι να καμουφλάρουν το ακουστικό, για να μην το βλέπει ο δάσκαλος.

Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα ευρηματικό κόλπο, το οποίο γεννήθηκε εξαιτίας μιας διαφήμισης.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 27 Ιανουαρίου 2020 15:39

Σχόλια

  • Προβλήματα υγείας στο συγκεκριμένο τρικ γιατί;
    Ούτως ή άλλως ρισκάρεις την υγεία σου φορώντας τα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.