Η Apple αποσύρεται από την ανάπτυξη του δικού της 5G μόντεμ

Apple 5G modem, Η Apple αποσύρεται από την ανάπτυξη του δικού της 5G μόντεμ

H Apple έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλές δυσκολίες στην προσπάθειά της να αναπτύξει το δικό της μόντεμ 5G και φαίνεται πως παρατάει το project.

Σύμφωνα με μια νέα ανάρτηση στη νοτιοκορεατική πλατφόρμα, Naver, από τον διαχειριστή του λογαριασμού συγκέντρωσης ειδήσεων “yeux1122”, πηγές εφοδιαστικής αλυσίδας κοντά στην Apple αναφέρουν ότι το Cupertino έχει αποτύχει στο να αναπτύξει το δικό του μόντεμ 5G και βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης επενδύσεων στο τμήμα ανάπτυξης μόντεμ, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να καταργήσει εντελώς το project.

Παρόμοιες αναφορές από πηγές της ιαπωνικής αλυσίδας εφοδιασμού επιβεβαιώθηκαν από τον tipster @Tech_Reve, ο οποίος είναι μια αρκετά αξιόπιστη πηγή για τα ζητήματα της Apple.

https://twitter.com/Tech_Reve/status/1729824690951356893

Για το project, η εταιρεία έχει προσλάβει χιλιάδες μηχανικούς. Το 2019 απέκτησε την πλειονότητα της επιχείρησης μόντεμ smartphone της Intel το 2019 και μηχανικοί τόσο από την Intel όσο και από την Qualcomm άρχισαν να εργάζονται για το εσωτερικό μόντεμ 5G, θέτοντας ως στόχο να είναι έτοιμο το φθινόπωρο του 2023.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εταιρεία επέκτεινε τη συμφωνία της για μόντεμ 5G με την Qualcomm έως το 2026. Όλες οι συσκευές της Apple μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιήσει μόντεμ κατασκευασμένα από την Qualcomm και υπήρχε σχέδιο να αλλάξει αυτό μέχρι το 2026, αλλά αυτή η εξέλιξη φαίνεται πλέον απίθανη. Σοβαρό εμπόδιο ήταν και το ότι η Apple αντιμετώπισε νομικά προβλήματα σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας μόντεμ που κατέχει η Qualcomm, τα οποία πρόκειται να λήξουν το 2030.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν ασχολούμαστε με μικρο μπιχλιμπίδια , Μπλιμπλίκια κ ψωψοψίνια. Έτοιμάζουμε το Apple Car οσονούπω
και κλαίνε τα μωρά στην Στουτγκάρδη , στο Τόκυο, στο Μαρανέλο
Φυγή προς τα εμπρός, αλλαγή ατζέντας, απεγκλωβισμός από προβληματικούς που θέλουν να πατεντάρουν για να οικονομάνε κ να μη μπορούν άλλοι να φτιάξουν τζάμπα κάτι παρόμοιο. Οι λατρεμένοι μας συνεργάτες στηνκοιλάδα σενζεν γιατί το κάνουν ?
Καλό ΣΚ, Καλό Μήνα κ οι γιορτές να σας βρούν με τα 15 αρια προ μαξ 512!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.