Gear

Η Apple πατεντάρει καλώδια που φωτίζουν στο σκοτάδι

Η Apple κατέθεσε αίτηση για μια νέα πατέντα η οποία θα βοηθά τους χρήστες να βρουν και να τοποθετήσουν εύκολα το καλώδιο στο κινητό τους, ακόμη και μέσα στο σκοτάδι. Πρόκειται για καλώδια που φωσφορίζουν στο σκοτάδι. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, η Apple οραματίζεται καλώδια των οποίων οι άκρες είναι ορατές στο σκοτάδι.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς πολύ εύκολα να το τοποθετείς στο κινητό, ενώ μια ακόμη λειτουργία του είναι να ειδοποιεί τους χρήστες.

Για παράδειγμα μπορεί να έχει ένα συγκεκριμένο χρώμα όταν η μπαταρία είναι ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα, να έχει άλλο χρώμα όταν φορτίζει και άλλο όταν έχει ολοκληρωθεί η φόρτιση. Οι συγκεκριμένοι λόγοι μάλλον είναι και η πραγματική αιτία που δημιούργησε η Apple την συγκεκριμένη πατέντα και όχι τόσο για να βοηθηθούν οι χρήστες στο σκοτάδι.

Η πατέντα αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα connectors όπως Lightning, USB-C, ακόμη και Thunderbolt. Μιας και πρόκειται απλά για πατέντα, δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα τη δούμε να εφαρμόζεται.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 13 Μαΐου 2017 8:32

Σχόλια

  • Εγώ έχω απενεργοποιήσει ακόμα και το led ειδοποιήσεων του κινητού γιατί μέσα στο σκοτάδι είναι ενοχλητικό όταν έρχεται κάποια ειδοποίηση και αναβοσβήνει. Πόσο μάλλον να είχα και φωτιζόμενα καλώδια.

  • Γουαοοοουυυ, η αγαπημένη μας εταιρεία με σήμα το μήλο ανακάλυψε και το φωσφόριζε καλώδιο , ΖΗΤΩ H APPLE.Μιλάμε για Innovation όχι αστεία!

  • σωστος ο James περα απο το οτι υπαρχουν ηδη τετοια καλωδια που "ανακαλυψε" η apple και πατενταρε, ειχε πλακα αλλα το πεταξα νομιζω , ηταν πολυ ενοχλητικο...

  • Εντελως πρωτοποριακό! Οι κινεζοι του ebay έχουν μεινει με το στομα ανοιχτο

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.