Gear

Apple: Ονομάζει ‘xrOS’ το λειτουργικό σύστημα του AR/VR headset

Η Apple αποφάσισε να ονομάσει το λογισμικό που θα τρέχει στo επερχόμενο AR/VR headset “xrOS”, μια εξέλιξη του αρχικού “RealityOS ή “rOS” που σχεδίαζε η εταιρεία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αλλαγή στο όνομα έρχεται τη στιγμή που η Apple εργάζεται εντατικά για την κυκλοφορία του headset μέσα στο 2023. Θα διαθέτει το δικό του λειτουργικό σύστημα, όπως συμβαίνει με το Apple TV και το Apple Watch, ενώ θα έχει και ειδικό App Store.

Το “XR” προορίζεται να σημαίνει εκτεταμένη πραγματικότητα, η οποία αφορά τόσο την επαυξημένη όσο και την εικονική πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τις φήμες, το headset αυτό θα είναι μικτής πραγματικότητας, όπως το Microsoft HoloLens, υποστηρίζοντας δυνατότητες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Η επαυξημένη πραγματικότητα βασίζεται σε αυτό που βλέπει ο χρήστης στον πραγματικό κόσμο, ενώ η εικονική πραγματικότητα είναι μια εντελώς ψηφιακή εμπειρία.

Ακόμα, οι φήμες θέλουν το headset να έρχεται με νέες εκδόσεις υπαρχουσών εφαρμογών όπως οι Χάρτες και τα Μηνύματα, οι οποίες έχουν επανασχεδιαστεί για μια εμπειρία AR/VR. Η Apple δημιουργεί επίσης ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού, ώστε να μπορούν να δημιουργηθούν εφαρμογές τρίτων.

Η Apple εσωτερικά αναφέρθηκε στο λειτουργικό σύστημα των ακουστικών ως “rOS” κατά τη διαδικασία ανάπτυξης, αλλά το Bloomberg επισημαίνει πως το xrOS είναι ένα λιγότερο γενικό όνομα που θα επιτρέψει στο headset να ξεχωρίσει περισσότερο.

Εκτός από την επιβεβαίωση της αλλαγής του ονόματος με μη κατονομαζόμενες πηγές της Apple, το Bloomberg ανακάλυψε επίσης ότι μια εταιρεία-φάντασμα με το όνομα Deep Dive LLC καταχωρίσει το όνομα xrOS σε πολλές χώρες. Η Apple συνηθίζει να χρησιμοποιεί τέτοιες εταιρείες για να προσπαθήσει να εγγραφεί κρυφά για εμπορικά σήματα για επερχόμενα προϊόντα.

Επεξεργάστηκε την 2 Δεκεμβρίου 2022 1:07

Σχόλια

  • Σας έχω και τιμούλα πιστοί μου! 4.500 $ προ φόρων. Προ παραγγελία με προκαταβολή 1/3. Ήτοι 1500.
    Άντε ντε.. Ήρθε το θεριό. Το αμάξι περιμένουμε ώστε να γίνετε τρις ευτυχισμένοι (Apple Car, KASKA APPLE, IPHONE PROMAX15)
    Y.Γ Πορτπαγκάζ κ εταζιέρα θα χουν απο ένα ΑPPLE ΗΧΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΙΜΙΟΥΜ ΗΧΟ ΑΠΟ APPLE MUSIC ( Αν το βρείτε , γιατί εξαντλήθηκε από την θηριώδη ζήτηση ,Συντηρητικά 1,5 δις δώσαμε)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.