Gear

Η Apple πραγματοποιεί “υγιή” κέρδη παρά τις αδύναμες πωλήσεις iPad

Η Apple ανακοίνωσε υψηλά έσοδα ρεκόρ ύψους 90,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο, με καθαρά κέρδη 20,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα ζητήματα προέρχονται κυρίως από μικτές επιδόσεις σε όλη τη σειρά της Apple. Δεν θα σας εκπλήξει αν ακούσετε ότι το ντεμπούτο του iPhone 14 βοήθησε να τροφοδοτήσει τα έσοδα της εταιρείας από κινητές συσκευές, 42,6 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 38,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο καλοκαίρι. Ενώ το MacBook Air M2 βοήθησε τα έσοδα του Mac να αυξηθούν κατά 25% στα 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια, οι πωλήσεις του iPad μειώθηκαν απότομα – μειώθηκαν σε κάτι λιγότερο από 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι σχεδόν 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Και ενώ υπηρεσίες όπως το Apple Music και το TV+ σημείωσαν νέο ρεκόρ 19,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυτό είναι μόνο ένα μέτριο χτύπημα έναντι των 18,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις για το Apple Watch και τις έξυπνες οικιακές συσκευές αυξήθηκαν σταθερά από 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πελατειακή βάση φαίνεται να είναι ισχυρή, τουλάχιστον. Ο CFO της Apple Luca Maestri σημείωσε ότι περίπου οι μισοί αγοραστές Mac και iPad ήταν νέοι στην πλατφόρμα. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ένα υψηλό όλων των εποχών για τον αριθμό των ενεργών συσκευών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τιμ Κουκ πρόσθεσε ότι οι πωλήσεις τηλεφώνων ήταν ισχυρές παρά τους αυστηρούς περιορισμούς εφοδιασμού για τα iPhone 14 Pro και Pro Max.

Επεξεργάστηκε την 28 Οκτωβρίου 2022 11:56

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.