Apple Smart Keyboard: Πήρε 0/10 από το iFixit [teardown]

Το Smart Keyboard σπάει (αρνητικό) ρεκόρ με βαθμολογία 0/10, για το πόσο εύκολα επισκευάζεται. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που χαλάσει δεν υπάρχει πιθανότητα να επισκευαστεί.

Στην περίπτωση που ανοιχτεί τότε το πληκτρολόγιο παθαίνει ζημιά και δεν μπορεί κανένα εσωτερικό κομμάτι να επισκευαστεί χωρίς να υποστεί καταστραφεί το πληκτρολόγιο. Για να κάνει το Smart Keyboard ανθεκτικό στο νερό, η Apple στο εσωτερικό του το έντυσε με ένα high tech ύφασμα, το οποίο πρέπει να κοπεί για να ανοίξεις το πληκτρολόγιο.

Το iFixit επισημαίνει ότι η Apple έχει κάνει το νέο της έξυπνο πληκτρολόγιο πολύ ανθεκτικό, αλλά μιας και δεν φτιάχνεται σε περίπτωση ζημιάς και αφού κοστίζει 170 δολάρια η αγορά του, καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί.

Επεξεργάστηκε την 13 Φεβρουαρίου 2022 22:22

Σχόλια

  • μα γιατί να το φτιάξεις η αππλε το έχει κάνει τόσο φτηνό που σου χάλασε το πετάς παίρνεις άλλο σιγά τα ωά

  • και μην ακούτε δεν χαλάνε τα αππλε για αυτό είναι ακριβά έχουνε ποιότητα κατασκευής

  • Καλά αυτοί στο iFixit ότι πιάνουν στα χέρια τους καταστροφή. Άστο ρε μεγάλε να το λύσει κάποιος που ξέρει, αντε όλα άχρηστα τα βγάζουν. 😜

  • Πωω πω πω καταστροφή!
    Καλά, πώς το apple pencil πήρε 1/10? Που πρέπει να έχει πρόχειρο έναν τροχό για να το ανοίξεις?!

    Τέλος πάντων, όσο περνάει ο καιρός, το ifixit πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που βαθμολογεί (ή να το κλείσει το μαγαζί) γιατί τα περισσότερα ηλεκτρονικά θα είναι μη επισκευάσιμα..

  • Κατασκευαστής όλων των Apple είναι η HonHai Precision (China) άρα αναμενόμενα είναι της πλάκας η ποιότητα κατασκευής.

  • @gpapa λενε οτι ειναι ανθεκτικο! και εσυ μας λες οτι ειναι κινεζια..... και της πλακας. δλδ καν δεν διαβασες το αρθρο! επισης πας να μας βγαλεις την foxconn εργοστασιακι? που μεχρι και ρομποτικη εχει μεσα? η αγνεια ειναι κακο πραγμα

  • Βασικά γιατί να επισκευάσει κάποιος το stylus ή το πληκτρολόγιο ΑΝ χαλάσει (το τονίζω ΑΝ); Έχουν χαλάσει πολλά πληκτρολόγια και stylus σας; Κι όταν χάλασαν μετά από μια 3-5ετια το minimum το πηγατε για επισκευή;
    Το iFixit καλά κάνει και τα έκανε κομμάτια η φιλοσοφία του site είναι έτσι και με αυτά τα teardown θα πάρει και φήμη, αλλά δε σημαίνει πως ό,τι κάνει teardown πρέπει ντε και καλά να επισκευάζεται είτε από εμάς, είτε από τεχνικούς, είτε από το επίσημο service. Ξεκολλατε!
    Έλεος μερικοί με αυτή την εμμονή για ό,τι λέει Apple!

  • να σημειωθεί οτι έχω apple bluetooth πληκτρολόγιο από το 2004 και δουλεύει ακόμη και σήμερα.

    Αλλά τώρα θα με αποκαλείται κι εμένα apple fan boy. Δε πειράζει σε αυτή τη περίπτωση τα ρέστα δικά σας..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.