Bigbelly: Μπορείς να φανταστείς έναν κάδο απορριμμάτων να μιλάει;

Η Qualcomm γνωστή για τους επεξεργαστές Snapdragon για smartphones και tablets, τώρα επεκτείνεται και σε άλλες κατηγορίες όπως smartwatches, smartglasses και άλλες συσκευές που συνδέονται στο ίντερνετ. Ένας ακόμα επεξεργαστής της Qualcomn υλοποιεί το όραμα της Qualcomm για τη δική της διαδικτυωμένη πόλη.

Το Bigbelly είναι ένας έξυπνος κάδος απορριμμάτων που ήδη βρίσκεται σε πολλά σημεία ανά τον κόσμο. Η «καρδιά» του είναι ένα modem 3G Gobi με GPS.

Φαντάσου μια πόλη με χιλιάδες Bigbellies, όλοι συνδεδεμένοι σ’ ένα κεντρικό σημείο, δίνοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για το ποιος κάδος χρειάζεται άδειασμα, που χρειάζονται περισσότεροι κάδοι, ακόμα και εάν το εσωτερικό τους ζεσταίνεται ή μυρίζει άσχημα.

Αύτη η λειτουργία επιτυγχάνεται μέσω τροφοδοσίας από ένα τεράστιο ηλιακό πάνελ στην κορυφή, το οποίο ηλεκτροδοτεί μια εσωτερική μπαταρία για να μεγιστοποιήσει το χώρο της. Ακόμα και η πόρτα μπορεί να κλειδωθεί ασύρματα μόλις γεμίσουν, ή σε μια περίπτωση ανάγκης.

Έπειτα από τις πληροφορίες που λαμβάνουν για τον κάθε κάδο, η διαχείριση τους βελτιώνεται σημαντικά και προσαρμόζονται αναλόγως με τις ανάγκες που προκύπτουν. Τα απορριμματοφόρα για παράδειγμα, στέλνονται όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, κι έτσι έχουμε μείωση χρόνου και μόχθου.

Επεξεργάστηκε την 14 Φεβρουαρίου 2022 15:31

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.