Με Canon EOS 5D οι φωτογραφίες του Felix από τη στρατόσφαιρα

Ήταν το γεγονός του μήνα! Ο αυστριακός αλεξιπτωτιστής Felix και η RedBull Stratos πραγματοποίησαν το αδιανόητο! Η ελεύθερη πτώση ενός ανθρώπου από την στρατόσφαιρα (περίπου από τα 39 χλμ. ύψος!) παρομοιάστηκε από πολλούς σαν την πρώτη βόλτα του ανθρώπου στο διάστημα.

Ο Felix ανέβηκε μέσα σε μία ειδική κάψουλα, με την βοήθεια ενός ειδικού αερόστατου, σε ένα ταξίδι που κράτησε 2,5 ώρες στην άνοδο, ενώ για να επιστρέψει στην γη χρειάστηκαν περίπου 5 λεπτά. Πέραν του εκπληκτικού εγχειρήματος πολλοί από εμάς αναρωτηθήκαμε τι συσκευές χρησιμοποιήθηκαν για την καταγραφή της πτώσης αυτής. Στα μάτια μας έφτασαν μερικές φωτογραφίες από τις ετοιμασίες της κάψουλας και πήραμε την απάντηση που θέλαμε. Στις τρεις εικόνες διακρίνουμε πεντακάθαρα μία Canon EOS 5D (άγνωστο αν είναι η ΙΙ ή η ΙΙΙ) καθώς και τον Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM.

Πηγή: PTTL.gr

Επεξεργάστηκε την 29 Οκτωβρίου 2012 14:51

Σχόλια

  • Η Canon 5D mkii είναι στην 1η εικόνα {"φορτωμένη" με τον 15άρη fish eye της Canon}, ενώ στη 2η έχουμε σε 1ο πλάνο την 5D mkiii, ενώ η mkii διακρίνεται πίσω της στο "κουτί".

    Τέλος, ο EF-S 10-22mm είναι πάνω σε μια RED, λογικά την ONE.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Βάιος Βήτος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.