Gear

DJI: Θα βάλει στα drones αισθητήρα AirSense για την αποφυγή συγκρούσεων με αεροσκάφη [βίντεο]

Η DJI πρόκειται να καταστήσει πιο δύσκολο το πέταγμα drones κοντά σε αεροσκάφη. Την Τετάρτη η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε όλα τα DJI drones που ζυγίζουν πάνω από 250 γραμμάρια και θα κυκλοφορήσουν από το 2020 και μετά θα έχουν ενσωματωμένους ανιχνευτές αεροπλάνων και ελικοπτέρων. Να σημειώσουμε ότι όσα drones έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία, με εξαίρεση το DJI Tello, είναι όλα πάνω από 250 γραμμάρια.

Χάρη στους νέους αισθητήρες, τα νέα drones θα λαμβάνουν το Automatic Dependent Surveillance-Broadcast (ADS-B) σήμα που στέλνουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα. Πρόκειται για μία τεχνολογία η οποία χρησιμοποιείται στα παραδοσιακά αεροσκάφη που πετούν σε ελεγχόμενους εναέριους χώρους, και τη χρήση της οποίας διέταξε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η τεχνολογία αυτή θα χρησιμοποιείται από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για να γνωρίζουν με ακρίβεια σε πραγματικό χρόνο τη θέση των αεροσκαφών και θα εφαρμοστεί στα αεροσκάφη από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Τα νέα drones της DJI που θα χρησιμοποιούν αυτόν τον ADS-B ανιχνευτή, με όνομα AirSense, θα ειδοποιούν τον χειριστή ότι το drone βρίσκεται κοντά σε ένα αεροπλάνο ή ελικόπτερο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το drone θα αλλάζει πορεία αυτόματα, αυτό προς το παρόν παραμένει στην ευχέρεια του χειριστή.

Τέλος, τα DJI drones θα μπορούν μόνο να λάβουν τα ADS-B σήματα και όχι να στείλουν την τοποθεσία τους στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία δεν θα καταφέρει να αλλάξει και πολλά, αφού θα συνεχίσουν να υπάρχουν αναφορές ότι έκλεισαν αεροδρόμια επειδή μερικοί πέταγαν drones στην περιοχή.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Μαΐου 2019 14:15

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.