Drone origami συναρμολογείται και διαλύεται μόνο του

Παρόλο που τα σημερινά drones έχουν καταφέρει να γίνουν αρκετά μικρά, είναι ανιχνεύσιμα. Τι θα λέγατε όμως για ένα drone που είναι εξαιρετικά μικρό, το οποίο θα μπορούσε να αναδιπλωθεί για να γίνει ακόμη μικρότερο ή και να διαλυθεί απομακρύνοντας έτσι κάθε ίχνος της ύπαρξής του;

Ερευνητές από το MIT κατάφεραν να το πραγματοποιήσουν δημιουργώντας ένα drone το οποίο είναι 1.7 εκατοστά σε μήκος. Αν και μοιάζει με ένα κομμάτι χαρτί και δεν παραπέμπει σε drone, ενεργοποιείται με κάποια πηγή θερμότητας και αφού αλλάξει το σχήμα του θα ξεκινήσει να κινείται ή και να κολυμπάει με ταχύτητα 3cm/s.

Αν και ομολογουμένως είναι αργό, το σχέδιο και οι δυνατότητές του είναι αυτές που προκαλούν εντύπωση. Η κίνησή του δημιουργείται από ένα ζευγάρι μαγνήτες νεοδυμίου οι οποίοι ανοιγοκλείνουν και προκαλούν την κίνηση. Αφού το drone ολοκληρώσει την αποστολή του, μπορείς να το διαλύσεις ρίχνοντάς το σε ένα δοχείο με acetone, αφήνοντας πίσω μόνο τους μαγνήτες.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι μια τέτοια συσκευή θα έχει αρκετές εφαρμογές στο μέλλον και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς. Μπορείτε να δείτε το βίντεο για να καταλάβετε πως συμπεριφέρεται η ομολογουμένως παράξενη αυτή συσκευή.

Drone origami συναρμολογείται και διαλύεται μόνο του, Drone origami συναρμολογείται και διαλύεται μόνο του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Ιατρικούς σκοπούς το λέμε τώρα, όχι κατασκοπία κτλ…

George

@Panos7GR
Οπότε έχε πάνω σου ένα ασετόν καλού κακού

Panos7GR

Χαχαχα μπααα εμένα τι να με κατασκοπεύσουν; Από εμένα το πολύ πολύ να μάθουν τι ώρα πάω τουαλέτα. Γενικά το είπα στρατιωτική/βιομηχανική/πολιτική κ.α. κατασκοπία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear MIT Science

ΜΙΤ: Ανακαλύφθηκε νέος τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Οι μηχανικοί του MIT κατάφεραν να δημιουργήσουν ηλεκτρισμό με μία διάταξη που αντλεί σωματίδια από το περιβάλλον.

Software MIT AI

Μελέτη του MIT βρίσκει λάθη και ανακρίβειες στις βάσεις δεδομένων

Ένα ποσοστό 3% των δεδομένων σε βάσεις δεδομένων παρουσιάζονται ως ανακριβή και λανθασμένα, σύμφωνα με μελέτη του MIT.

Cars featured MIT

Extending ShadowCam: Βοηθά τα αυτόνομα οχήματα να βλέπουν πίσω από τις γωνίες

Ομάδα του MIT ανέπτυξε το Extending ShadowCam που χρησιμοποιεί τις σκιές για να αντιλαμβάνεται αν κάποιο αντικείμενο κινείται σε νεκρή ζώνη.

Business AI Facebook MIT

MIT και Facebook αναπτύσσουν AI που δημιουργεί διευθύνσεις σε κατοίκους μη χαρτογραφημένων περιοχών

Το MIT σε συνεργασία με το Facebook, αναπτύσσουν νέα τεχνητή νοημοσύνη για να μπορεί να δώσει διευθύνσεις σε κατοίκους που βρίσκονται σε μη χαρτογραφημένες περιοχές και δεν έχουν κάποια οδό στην κατοικία τους.