E-Books, Οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες είναι βιβλιοφάγοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία τελευταίων ερευνών, όσοι επιλέγουν να διαβάσουν τα βιβλία τους ηλεκτρονικά, είναι πιστοί φίλοι της ανάγνωσης και το κάνουν συστηματικά. Μάλιστα, το 88% όσων διαβάζουν τακτικά e-books, ταυτόχρονα επιλέγουν και τον πιο παραδοσιακό τρόπο ανάγνωσης χάρτινων βιβλίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Pew Research Center στις ΗΠΑ.

Οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες προτιμούν να αγοράζουν παρά να δανείζονται βιβλία, πράγμα λογικό αφού αυτά είναι σημαντικά φθηνότερα από τα έντυπα, ενώ έχουν την τάση να διαβάζουν περισσότερο. Οι ebook αναγνώστες κατά μέσο όρο διαβάζουν 24 βιβλία το χρόνο, ενώ όσοι επιλέγουν το χάρτινο βιβλίο, δεν ξεπερνούν τις 15 αναγνώσεις το χρόνο.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι αναγνώστες των ηλεκτρονικών βιβλίων επιλέγουν να διαβάζουν σε διάφορες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των tablets, των dedicated ebook readers κ.λπ.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 5 Απριλίου 2012 17:47

Σχόλια

  • Έχω στα σχέδια αγορά kindle, γιατί διάβασα ότι δεν έχει έξοδα με τον εκτελωνισμό απο Αμερική.
    Αν έχει κανείς σίγουρες πληροφορίες ας μας πει την διαδικασία.

  • @Ιωάννης Π. Όχι, δεν έχεις επιπλέον έξοδα εκτελωνισμού. Η τελική τιμή για τo Kindle 4 είναι περίπου 125€ και για το Kindle touch περίπου 160€. Η παραγγελία γίνεται μόνο από το amazon.com και όχι από το amazon της Αγγλίας. Φαντάζομαι θα ξέρεις τους τυχόν περιορισμούς των συσκευών Kindle με τα υποστηριζόμενα φορμα. Δεν υποστηρίζουν epub, βασική μορφή που υποστηρίζουν όλοι οι υπόλοιποι e-readers, οπότε θα χρειαστεί να ξεκλειδώνεις τα βιβλία με το calible και μετά να τα περνάς στη συσκευή σου. Επίσης, τα Kindle δεν έχουν επεκτάσιμη μνήμη (δεν ξέρω αν είναι τόσο σημαντικό για σένα αυτό).

  • Αναστασία σ'ευχαριστώ πολύ! το post σου είναι το κλικ για την παραγγελία μου, Kindle touch.

  • Εύχομαι καλές αναγνώσεις λοιπόν! Πρόσφατα απέκτησα και εγώ e-reader (Cybook Odyssey) και είμαι πολύ ευχαριστημένη, καμία σχέση με την tft οθόνη. Για αρχεία epub, γιατί για pdf δεν θέλω να ακούω στις 6 ίντσες. Είναι αρκετά κουραστικό.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.