Gear

Facebook: Πατέντα αποκαλύπτει drone με αετούς, ηλιακά πάνελ και πρόσβαση στο internet

Η Facebook υπέβαλε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα ασυνήθιστο drone το οποίο θα χρησιμοποιεί αετούς για να μένει στον αέρα.

Το “εναέριο όχημα με διπλό αετό” όπως ονομάζεται αποτελείται από δύο αετούς οι οποίοι είναι δεμένοι μεταξύ τους και βρίσκονται σε διαφορετικό ύψος. Μπορούμε να κατευθύνουμε κάθε αετό ανεξάρτητα και το drone μπορεί να παράγει τη δική του ενέργεια ώστε να επεκταθεί ο χρόνος πτήσης.

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας η Facebook ισχυρίζεται ότι ο αετός-drone θα έχει μειωμένο βάρος, μέγεθος και τιμή σε σχέση με τα συμβατικά drones. Σύμφωνα με το κείμενο στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το drone θα έχει εύρος χιλιομέτρων και θα μπορεί να παράγει ενέργεια μέσω των ηλιακών συλλεκτών ή καθώς κινείται.

Επίσης, στο κείμενο αναφέρεται ότι το drone θα μπορεί να προσφέρει πρόσβαση στο internet.

Το 2016 η Facebook είχε κυκλοφορήσει ένα drone με όνομα Aquila. Πρόκειται για ένα 400 κιλών αεροσκάφος το οποίο είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα. Ο σκοπός του Aquila ήταν να ενισχύσει ή να προσφέρει πρόσβαση στο internet σε περιοχές που είναι δυσπρόσιτες.

Να σημειώσουμε ότι αυτό δεν σημαίνει πως το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα γίνει πραγματικότητα, ή πως αυτός ο σχεδιασμός είναι καλύτερος σε σχέση με τα συμβατικά drones.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 31 Μαΐου 2019 19:14

Σχόλια

  • Τι χαρταετούς λέτε ντε.. αγγλικά ξέρει ο συντάκτης; Χαρταετούς λέει η επίσημη πατέντα; Η μόνο copy paste στο Google translate ;

    • Καλησπέρα Mike,

      Εφόσον έχεις τον χρόνο, μπορείς να διαβάσεις ολόκληρη τη πατέντα στον παρακάτω σύνδεσμο. Από εκεί και έπειτα, το γεγονός ότι μπερδεύεις αυτό το κείμενο ως μετάφραση Google Translate του αρχικού κειμένου της πηγής, αποδεικνύει το πόσο βιαστικά σχολίασες απλώς για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

      Πέραν όλων αυτών, ευχαριστούμε για το σχόλιο σου, σε ότι κι αν αποσκοπεί. Εφόσον κάποιοι αναγνώστες ενοχλούνται θα αλλάξουμε την λέξη "χαρταετός" (η οποία χρησιμοποιήθηκε ως μία δόση χιούμορ) με τo "αετός", διότι τα kite είναι ειδικοί αετοί φτιαγμένοι από ύφασμα, μοιάζουν με αλεξίπτωτο πλαγιάς και χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένα σπορ με πιο γνωστό το kitesurfing.

      Αυτά ως εγκυκλοπαιδική αναφορά η οποία θα μείνει στα σχόλια, διότι είμαστε site τεχνολογίας και όχι η Wikipedia για να αναλύουμε τέτοιες λεπτομέρειες εντός των άρθρων.

      Καλή συνέχεια.

      Ο σύνδεσμος της πατέντας: https://bit.ly/2EKEL0y

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.