Εύκαμπτες, ultra-thin μπαταρίες για wearable συσκευές

Μια start up από την Καλιφόρνια επιχειρεί να φέρει εύκαμπτες, εκτυπωμένες μπαταρίες από ψευδάργυρο στην αγορά. Η Imprint Energy, όπως ονομάζεται η εταιρεία, εξασφάλισε 6 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση και η μέρα που θα έχουμε μπαταρίες λεπτές όσο ένα φύλλο χαρτιού πλησιάζει.

Η τεχνολογία αυτή θα βοηθήσει τους κατασκευαστές να φτιάξουν λεπτότερες και πιο εύκαμπτες wearable συσκευές καθώς δεν θα περιορίζονται στις πιο ογκώδεις Li-Ion μπαταρίες.

Η τεχνολογία Dubbed ZincPolly, όπως ονομάζεται, μπορεί να εκτυπώσει μπαταρίες σε ποικιλία μεγεθών και σχεδίων τα οποία θα είναι πολύ λεπτά και εύκαμπτα. Και όπως φαίνεται οι μεγάλης πυκνότητας μπαταρίες μπορούν να ξεπεράσουν σε απόδοση τις συμβατικές μπαταρίες και έχουν αρκετά μεγάλο χρόνο ζωής, αντίστοιχο με της Li-Ion.

Εκτός από όσα αναφέραμε έχουν και άλλα πλεονεκτήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την μη τοξική φύση του ψευδάργυρου και το χαμηλό κόστος κατασκευής καθώς τα υλικά που χρειάζονται είναι ευρέως διαθέσιμα. Επίσης είναι ανθεκτικές και μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν σε μεγάλη πίεση και καταπόνηση σε σχέση με συμβατικές μπαταρίες.

Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι διαθέσιμη η τεχνολογία, αλλά η Imprint Energy διαβεβαίωσε ότι όλη η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.