Gear

Harmony OS: Το λειτουργικό της Huawei έρχεται σε laptop και smartwatches

Πριν ένα μήνα σε ένα developer conference στην Κίνα, η Huawei αποκάλυψε το νέο Harmony OS. Ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο αναμένεται να τροφοδοτήσει τη νέα σειρά Mate 30 η οποία θα αποκαλυφθεί στις 19 Σεπτεμβρίου στο Μόναχο. Σήμερα, ο Senior Global Product Manager, Peter Gauden της εταιρείες δήλωσε για το Harmony OS “ότι είναι το λειτουργικό σύστημα του μέλλοντος”.

Τα πρώτα προϊόντα σύμφωνα με τον Peter δεν θα είναι smartphone καθώς το λειτουργικό δεν είναι ακόμη έτοιμο, η Huawei θα μπορούσε όμως να το ενσωματώσει σε laptop και smartwatches ώστε αυτά να κυκλοφορήσουν εκτός Κίνας.

Σε μία συνέντευξη του ο Peter δήλωσε ότι το Harmony OS θα διαμορφώσει το μέλλον των προϊόντων της εταιρείας. Αυτό θα συμβεί καθώς τα περισσότερα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά όπως τηλεοράσεις, προϊόντα γυμναστικής, έξυπνα ηχεία και smartphone θα μπορούσαν να συνδεθούν με την χρήση αυτού του λειτουργικού.

Το LiteOS των smartwatches μάλλον θα αντικατασταθεί από το νέο λειτουργικό ενώ τα επόμενα χρόνια ίσως η Huawei αποφασίσει να εγκαταλείψει και την διάσημη πλατφόρμα των Windows της Microsoft.

Μαζί με το λειτουργικό η Huawei έφερε στην αγορά και το ARK Compiler, έναν ειδικά σχεδιασμένο compiler για το Harmony OS, μέσω του οποίου οι developers θα μπορούν να κάνουν compile κώδικα σε C/C++ και Kotlin.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 5 Σεπτεμβρίου 2019 11:13

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.