Hitachi Quartz Glass Plate Technology, To “γυαλί” που θα κρατά ζωντανά τα δεδομένα μας για πάντα

Το μεγάλο πρόβλημα των μέσων αποθήκευσης είναι ότι έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Μέχρι σήμερα, τίποτε δεν κατάφερνε να κρατήσει για πάντα, είτε κάνουμε λόγο για μαγνητικά μέσα αποθήκευσης, είτε για οπτική τεχνολογία. Αυτή την κατάσταση έρχονται να αλλάξουν οι Ιάπωνες της Hitachi, με την τεχνολογία Quartz Glass Plate Technology, η οποία υπόσχεται διατήρηση των δεδομένων μας στο διηνεκές, πάνω σε ειδικούς κρυστάλλους.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας της Hitachi είναι ότι μπορεί να αντέχει σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, χωρίς να επηρεάζονται τα αποθηκευμένα δεδομένα. Η πρωτότυπη μονάδα κρυσταλλικής αποθήκευσης είναι ένα τετράγωνο με διαστάσεις 2×2 εκατοστά κατασκευασμένο από κρύσταλλο quartz, ένα υλικό που χρησιμοποιείται και στην ωρολογοποιία.

Το υλικό έχει τέσσερα διαφορετικά επίπεδα ψηφίων, τα οποία μπορούν να κρατήσουν 40 ΜΒ σε κάθε τετραγωνική ίντσα, πυκνότητα που θυμίζει εκείνη ενός μουσικού CD. Η αντοχή του είναι μοναδική, μιας και δεν παθαίνει τίποτα μέχρι και στους 1.000 βαθμούς Κελσίου (μην ψήνεις τα δεδομένα σου!), δεν επηρεάζεται από την υγρασία και αντέχει ακόμα και σε τσουνάμι. Τώρα εσύ πιστεύεις ότι είναι τυχαίο που το εξέλιξαν Ιάπωνες;

Πηγή

Σχόλια

  • κλασσικοι Ιαπωνες! η δημιουργια ειναι στο dna τους τελος! και καποια στιγνη θα ερθουν οι αμερικανοι να κατοχυρωσουν πατεντες :P

  • Και η επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα. Κρύσταλους δεδομένων είχαμε δει στο Star Trek και στο Babylon 5. Τώρα και στην Ιαπωνία. Με το καλό και στα laptops μας.

  • 40 ΜΒ σε κάθε τετραγωνική ίντσα, λίγα δε είναι? Δε λέω είναι σημαντική εξέλιξη αλλα λίγο στενάχωρη.

  • Δηλαδή εάν θέλεις να κάνεις format στο τζάμι, παίρνεις το ajax γιά τα τζάμια; !
    - AJAX κάνει τα τζάμια .... format !!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.