Gear

Huawei: Η εταιρεία με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στα wearables

Η τελευταία έρευνα της IDC παρουσιάζει ότι η Apple διατηρεί την πρώτη θέση στο Q1 2019 στην παγκόσμια κατηγορία της wearable αγοράς με τις Samsung και Huawei να μειώνουν το χάσμα γρήγορα.

Στην πραγματικότητα, η Huawei, Samsung και Xiaomi σημείωσαν την μεγαλύτερη ανάπτυξη στο ίδιο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, η Apple παρέδωσε 12.8 εκατομμύρια wearable ενώ η Samsung και η Xiaomi πούλησαν από 4.3 και 6.6 εκατομμύρια κομμάτια αντίστοιχα.

Η Huawei τριπλασίασε τις πωλήσεις σημειώνοντας αύξηση 282% σε σχέση με πέρυσι, αποστέλλοντας 5 εκατομμύρια κομμάτια. Πίσω από τον Κινεζικό κολλοσό ακολουθεί η Samsung με 151% ανάπτυξη και αμέσως μετά η Xiaomi με 68%.

Παρόλα αυτά, η Apple καταφέρνει να έχει το 25% της πίτας ενώ η Huawei και η Xiaomi έχουν το υπόλοιπο 25% σχεδόν με 10% και 13.3% αντίστοιχα.

Ο Διευθυντής Έρευνας της IDC αναφέρει ότι η εξάλειξη του headphone jack και η συνεχώς αυξανόμενη φήμη των smart assistant οδηγεί στην ανάπτυξη της wearable αγοράς.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 22:08

Σχόλια

  • Ένα smartwatch είχα της huawei και ήταν μεγάλη μουφα. Φόρτιζε οπότε να ναι, μπαταρία μέτρια, ο μετρητής καρδιακών σφυγμων ο,τι να ναι.

      • To Watch 2 έχω και πάω καρφωτός για Polar. Προηγουμένως είχα το ΤΟΜΤΟΜ Multisport (2014) και ήμουν τρελά ευχαριστημένος αλλά το άλλαξα..

      • Κώστα, το watch 2 είχα, και τώρα πήγα σε Apple Watch. Η μέρα με τη νύχτα, άστο.

        • Εντάξει man, σε καταλαβαίνω.
          Το Huawei Watch GT Active το καινούργιο ειναι μια χαρά.

          • Το έχεις συγκρινει με ζώνη στους καρδιακούς σφυγμούς; Έχει μεγάλη απόκλιση. Επιπλέον η φόρτιση άρχισε να μου κάνει κόλπα στο χρόνο. Κάθε φορά που το φόρτιζα είχα άγχος αν θα φορτίσει ή θα σταματήσει η φόρτιση. Δε θα ξανα έπαιρνα. Επιπλέον δεν είχε λειτουργία για κολύμβηση... Ήταν πολύ basic. Και δε θα το έλεγα και φθηνό! :)

  • Καλύτερο value for money. Μετά από Sony, Nokia, HTC η μόνη εταιρεία που έφτιαξε σωστά android. όλα απλά δουλεύουν και πάντα. Απίστευτες τιμές σε band pros με φοβερή αξιοπιστία (καλύτερη από την budget xiaomi)

    Πλέον έχω κολλήσει με ένα iphone x και κλαίω τα λεφτά που έδωσα (ευτυχώς όχι πολλά) και δεν έκατσα με το p20 λόγω του απαγορευτικού από ΗΠΑ. Όλα τα λεφτά μου στη HUAWEI

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.