Gear

Ikea Tradfi: Η smart λάμπα μπορεί να τρέξει… Doom

Τρελαμένοι gamers κατάφεραν να βάλουν την έξυπνη λάμπα Tradfi του Ikea να τρέχει Doom, με μερικές προσαρμογές. Το Doom που έτρεξαν εκεί ήταν η έκδοση του 1993, με την προσθήκη μίας οθόνης και λίγης μνήμης RAM.

Με λίγο πείραγμα η λάμπα Ikea Tradfi, συγκεκριμένα το μοντέλο GU 10 345 RGB LED, απέκτησε έναν επεξεργαστή 80 MHz Cortex M33, ο οποίος φαίνεται πως είναι αρκετός για να μπορεί να τρέξει το Doom, τουλάχιστον αυτή την παλιά έκδοση. Μία μικρή οθόνη έπρεπε να προσαρμοστεί στην λάμπα αυτή, με μερικές παρεμβάσεις να κρίθηκαν απαραίτητες και στο κομμάτι της μνήμης RAM.

Η λάμπα του Ikea είχε μνήμη RAM 108 ΚΒ, ενώ οι minimum απαιτήσεις του παιχνιδιού ήταν τα 384 KB. Με μερικές… πατέντες κατέστη και αυτό εφικτό, οπότε μπορούσε κανείς να παίξει Doom με μία λάμπα! Προφανώς και αυτό όλο γίνεται για σκοπούς επίδειξης των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά δεν αποκλείεται λίγο αργότερα να έχουμε έξυπνες συσκευές στο σπίτι που θα μπορούν ακόμα και να μας επιτρέπουν να παίζουμε Doom σε όποιο δωμάτιο και αν βρισκόμαστε.

Επεξεργάστηκε την 15 Ιουνίου 2021 16:48

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.