Gear

Meta: Αναβάλλει την παραγωγή smartwatch που εστιάζει σε υγεία και μηνύματα

Τέλος στα φιλόδοξα σχέδια της βάζει η Meta για τη δημιουργία smartwatch που εστιάζει στην υγεία και τα μηνύματα, που θα “κοντράρει” το Apple Watch. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι οι εργασίες για το smartwatch θα σταματήσουν ως μέρος μιας προσπάθειας μείωσης του κόστους που θα περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές.

Η ειδική ομάδα για την ανάπτυξη του smartwatch θα στραφεί στην κατασκευή γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας, σύμφωνα με τον επικεφαλής τεχνολογίας Andrew Bosworth, ο οποίος διευθύνει το τμήμα Reality Labs της Meta. Οι φήμες για να φέρει στην αγορά ένα έξυπνο ρολόι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2021, με αναφορές ότι η συσκευή είχε αποσπώμενη οθόνη με δύο ενσωματωμένες κάμερες για λήψη φωτογραφιών και βίντεο για κοινή χρήση στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp.

Οι πρώτες αναφορές έδειχναν ότι η Meta προόριζε τη συσκευή για να λειτουργεί χρησιμοποιώντας σύνδεση κινητής τηλεφωνίας χωρίς την ανάγκη συνδεδεμένου smartphone και με στόχο να εκτελεί μια έκδοση του λογισμικού Android της Google. Η Meta σχεδίαζε επίσης να συνεργαστεί με άλλες εταιρείες για τη δημιουργία αξεσουάρ που θα επέτρεπαν την προσάρτηση της αποσπώμενης οθόνης σε σακίδια πλάτης και παρόμοια αντικείμενα.

Εκτός από την κατάρρευση του έργου για έξυπνα ρολόγια, η εσωτερική αναδιοργάνωση της Meta θα φέρει επίσης ένα τέλος σε όλη την ανάπτυξη του Portal, αναφέρει το Reuters. Το Portal που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2018 ήταν μια επωνυμία έξυπνης οθόνης που διέθετε δυνατότητες βιντεοκλήσεων χρησιμοποιώντας αποκλειστικά υπηρεσίες που ανήκουν σε Meta, όπως το WhatsApp και το Facebook.

Επεξεργάστηκε την 14 Νοεμβρίου 2022 14:15

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.