Microsoft HoloLens: Ευρώπη με τιμή 3299 ευρώ

H Microsoft ανακοίνωσε το HoloLens πέρσι τον Ιανουάριο και κατάφερε πράγματι να τραβήξει τα βλέμματα. Η ίδια το περιγράφει ως τον πρώτο και μοναδικό αυτόνομο ολογραφικό υπολογιστή στον κόσμο. Πρόκειται για ένα headset που φοράς και μεταφέρεσαι σε έναν κόσμο επαυξημένης πραγματικότητας.

Οι αποστολές του Microsoft HoloLens ξεκίνησαν σε ΗΠΑ και Καναδά τον Μάρτιο και η Microsoft ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι παίρνουν σειρά ευρωπαϊκές χώρες, Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία. Για την ακρίβεια, η συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελίες σε Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία και οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Στις ΗΠΑ η Microsoft λάνσαρε το HoloLens development kit με τιμή στα 3000 δολάρια, στην Ευρώπη η τιμή του είναι 3299 ευρώ, στη Μ. Βρετανία 2719 λίρες (περίπου 3000 ευρώ) και 4369 δολάρια Αυστραλίας στην Αυστραλία (2984 ευρώ).

Αρχικά, η Microsoft πωλούσε το Microsoft HoloLens μόνο σε developers και επιχειρήσεις, πλέον μπορεί να το αγοράσει όποιος έχει να ξοδέψει πάνω από 3000 ευρώ. Αυτό που περιμένουμε στο εξής είναι να δούμε την κυκλοφορία μιας consumer-focused έκδοσης HoloLens, η οποία λογικά θα είναι πιο οικονομική.

Δείτε το video:

microsoft hololens europe, Microsoft HoloLens: Ευρώπη με τιμή 3299 ευρώ

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θεολόγος Καλοτραπέζης

Τα live tiles και το μήνυμα ” your pc run into a problem 🙂 ” τώρα και σε 3D μόνο με 3000 και κάτι ψιλά… 🙂

@papaki

Από εμένα θα άξιζε μόνο αν έβλεπα μία συσκευή που να είναι επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα μαζί.

kalex

Και εμείς στην Ευρώπη ΠΑΝΤΑ ποιο ακριβά από όλους… Πάντα όμως…

Gvirginia

Στην Ευρώπη συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ στις τιμές. Στην Αμερική ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται.
$3000 ~= 2724 € -> 3241 € (με ΦΠΑ Γερμανίας 19%)

Άρα “δίνουμε” περίπου 50€ “παραπάνω” σε ένα προϊόν που κοστίζει τρία χιλιάρικα…

ΑΝΔΡΕΑΣ

Εμείς στην Apple θα έχουμε σύντομα καλύτερη λύση για το A.R! Αλλά και αυτό καλύτερο είναι από το VR. Έτσι είπε ο Κύριος Κούκ, άρα έτσι είναι αδιαμφισβήτητα!!
Αγαπητέ κύριε @Θεολόγος Καλοτραπέζης πόσο δίκιο έχετε και πόσο ψαγμένος είστε!Μπράβο σας!! Μα να μη σας συμβουλευτεί η BMW, VOLVO,NASA , Ισραηλινός στρατός και να την πατήσουν αγοράζοντας το? Έλεος με τους νουμπάδες αυτού του κόσμου!!
Apple rules,haters gona hate!!!

Manolis

ΟΚ για κάποιον που τα έχει τα χρήματα…

Επίσης δείτε εδώ: https://youtu.be/IQhhKIMKyK0

Πέτρος Π

Για άλλη μια φορά η Microsoft είναι πολύ μπροστά… Και οι υπόλοιποι ασχολούνται με τα pokemon go…

@Θεολόγος Καλοτραπέζης : Τι κόμπλεξ είναι αυτό, πραγματικά… Αμφιβάλλω αν έχεις πιάσει ποτέ στα χέρια σου κινητό με Windows, μας έμαθες και τα live tiles… Κάτσε εσύ στο κινητό σου να πατάς στρογγυλά κουμπάκια λες και είσαι 5 χρονών…

Θεολόγος Καλοτραπέζης

χιουμορ κάνουμε μην δαγκώνετε… και ναι είχα windows phone lumia 625 έχω windows tablet asus vivotab note 8 και windows 8.1 στο PC, όλες η πλατφόρμες έχουν τα χάλια τους και είναι λογικό καθώς είναι κάτι πολύ δύσκολο για να γίνει ένα λειτουργικό σύστημα…χαλαρώστε !!!

Πέτρος Π

@Θεολόγος Καλοτραπέζης : Κι εγώ χιούμορ κάνω, αλλά από αυτά που γράφεις φαίνεται οτι δεν έχεις ιδέα 🙂 Ποια χάλια τους ακριβώς έχουν δεν μας είπες όμως… Επίσης στο PC λες οτι έχεις τα 8.1, πως και δεν έχεις βάλει τα 10άρια? Φοβάσαι να μην σου κλέψει η MS τα προσωπικά σου δεδομένα? Χιούμορ, χιούμορ… χαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.