Gear

Microsoft: Κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για foldable συσκευή με εξωσκελετικές αρθρώσεις

Στον χορό των foldable συσκευών μπήκε για τα καλά και η Microsoft. Πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που δημοσίευσε η USPTO δείχνει ότι η εταιρεία δουλεύει πάνω στην άρθρωση μιας νέας foldable συσκευής με Windows 10.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παρουσιάζει μία ακόμη foldable συσκευή αλλά αυτή τη φορά η εταιρεία δίνει έμφαση στο μεντεσέ, ο οποίος μοιάζει να είναι αντίστοιχος αυτού που διαθέτει το Surface Book.

Στο κείμενο η Microsoft εξηγεί ότι η συσκευή έχει δύο κομμάτια οθόνης τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με το μεντεσέ. Η εταιρεία αναφέρει ότι η συσκευή διαθέτει δύο εξωσκελετικές αρθρώσεις οι οποίες συγκρατούν το κάθε κομμάτι της.

Η Microsoft εξηγεί ότι ο μεντεσές επιτρέπει στη συσκευή να περιστραφεί κατά διάφορες γωνίες, κάτι που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τη foldable συσκευή ως tablet (με την άρθρωση στις 0 μοίρες), σαν οθόνη προβολής (στις 30 μοίρες), ακόμη και συσκευή σχεδίασης.

Επιπλέον, η Microsoft αναφέρει ότι οι εξωσκελετικές αρθρώσεις επιτρέπουν τη χρήση ενός αυτορυθμιζόμενου τοξοειδούς μεντεσέ ο οποίος προσαρμόζει αυτόματα το μήκος του κατά την περιστροφή και μπορεί να διατηρεί την flexible οθόνη σε ουδέτερο άξονα.

Τέλος, η Microsoft επισημαίνει ότι οι flexible οθόνες έχουν πλεονεκτήματα σε σχέση με τις τυπικές. Ωστόσο είναι επιρρεπείς σε ευπάθειες, αλλά ο σχεδιασμός μπορεί να επιλύσει διάφορα τεχνικά προβλήματα.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.