MoDe: Το ποδήλατο του μέλλοντος με την υπογραφή της Ford [MWC 2015]

Στην έκθεση MWC 2015 δεν βρέθηκαν μόνο κατασκευαστές smartphones και tables, αλλά και κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Ford η οποία παρουσίασε το όραμά της για το ποδήλατο του μέλλοντος. Η Ford παρουσίασε το prototype το οποίο ονομάζει MoDe και μπορεί να κινείται είτε κάνοντας πεντάλ είτε με μπαταρίες αν κουραστείτε. Επιπλέον μπορεί να διπλωθεί και να μεταφερθεί εύκολα.

Το ποδήλατο είναι μέρος ενός μεγαλύτερου οράματος που έχει η Ford σχετικά με τις μετακινήσει στο μέλλον, θέλει να φτιάξει ένα σύστημα όπου αυτοκίνητα, ποδήλατα και άλλες μορφές μετακίνησης, θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Κάποια από τα χαρακτηριστικά του ποδηλάτου εξαρτώνται από τη σύνδεσή του με άλλες συσκευές. Έχει ένα ειδικό navigation iOS app το οποίο σου δείχνει τον πιο γρήγορο δρόμο αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι το No Sweat mode το οποίο ενεργοποιεί αυτόματα τη μηχανή του ποδηλάτου όταν αντιληφθεί ότι οι παλμοί της καρδιάς έχουν ανέβει πάνω από κάποιο συγκεκριμένο όριο. Επιπλέον, το ποδήλατο έχει ενσωματωμένο charging dock σε περίπτωση που θέλετε να φορτίσετε το κινητό σας.

Ακόμη βρίσκεται σε φάση prototype οπότε δεν έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή.

Δείτε το video:

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.