Σάββατο
14/03/2015

NASA: Θέλει να φορέσει smartglasses στους αστροναύτες της

Μπορεί η Google προς το παρόν τουλάχιστον να έβαλε στην άκρη τα σχέδιά της για το Google Glass και να μην κατάφερε να πείσει πολλούς για το project της, όμως η ιδέα δεν πάει εντελώς χαμένη. Η NASA ετοιμάζεται να φορέσει έξυπνα γυαλιά στους αστροναύτες της.

Η NASA συνεργάζεται με την Osterhout Design Group για να αναπτύξουν τα κατάλληλα γυαλία που μπορούν να φορεθούν από τους αστροναύτες. Ο στόχος είναι τα γυαλιά αυτά να χρησιμοποιούν επαυξημένη πραγματικότητα για να προβάλλουν οδηγίες, πληροφορίες, checklists, και άλλα όταν οι αστροναύτες βρίσκονται σε καταστάσεις όπου τα χέρια τους είναι απασχολημένα.

Ακόμη βασίζονται σε εκτυπωμένες οδηγίες, οι οποίες βέβαια έχουν τη χρησιμότητά τους, όμως σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να τους προβληθούν οι κατάλληλες οδηγίες μέσα από τα smartglasses και έτσι να αντιδράσουν καλύτερα και ταχύτερα.

Η ομάδα μηχανικών της NASA θέλει να ενσωματώσει το κατάλληλο software και τα έξυπνα γυαλιά να δοθούν μέσα στο 2015 στους αστροναύτες. Θα κάνει υποβρύχιες δοκιμές για να δει πως θα λειτουργούν τα έξυπνα γυαλιά στο διάστημα.

nasa smart glass

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η lneam λέει:

    Men in Black …glasses

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.