OnePlus Buds: To τελωνείο των ΗΠΑ τα κατάσχεσε ως “πλαστά AirPods”

, OnePlus Buds: To τελωνείο των ΗΠΑ τα κατάσχεσε ως “πλαστά AirPods”

Είναι γνωστό πως αρκετές εταιρείες έχουν δανειστεί το σχεδιασμό των AirPods της Apple για τη δημιουργία των δικών τους TWS. Όμως, στην Αμερική συνέβη ένα αρκετά περίεργο περιστατικό, όπου το τελωνείο έκανε κατάσχεση μίας εισαγωγής των νέων ακουστικών της OnePlus, αφού πίστεψε ότι πρόκειται για πλαστά AirPods.

Συγκεκριμένα, στις 31 Αυγούστου το τελωνείο των Ηνωμένων Πολιτειών σταμάτησε ένα πακέτο από το Χονγκ Κονγκ με προορισμό τη Νεβάδα στο αεροδρόμιο F.Kennedy. Εκεί βρήκαν 2.000 τεμάχια των OnePlus Buds, τα οποία μάλιστα ήταν σφραγισμένα στα κουτιά τους και με το λογότυπο της εταιρείας. Όμως, οι αστυνομικοί της CBP (Αμερικανική Υπηρεσία Τελωνείου και Προστασίας Συνόρων) πίστεψαν ότι είναι AirPods, με την αξία τους, βάση της προτεινόμενης λιανικής τιμής, να φτάνει τα 398 χιλιάδες δολάρια.

, OnePlus Buds: To τελωνείο των ΗΠΑ τα κατάσχεσε ως “πλαστά AirPods”

Οι δηλώσεις της CBP:

Οι αξιωματικοί της CBP προστατεύουν το αμερικανικό κοινό από διάφορους κινδύνους σε καθημερινή βάση. Η παρακολούθηση αυτών των πλαστών ακουστικών είναι μία άμεση αντανάκλαση της επαγρύπνησης και της δέσμευσης για επιτυχία στην καθημερινή αποστολή των αξιωματικών της CBP.

Το Twitter βέβαια πήρε φωτιά, με ξεκαρδιστικές απαντήσεις, ακόμα και από την ίδια τη OnePlus που γράφει “δώστε τα μας πίσω”. Το θέμα είναι βέβαια ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε επαγρύπνηση της αστυνομίας, αλλά μη σωστή ενημέρωση τους ως προς τα νέα τεχνολογικά προϊόντα. Προφανώς και τα νέα TWS της OnePlus μοιάζουν αρκετά στα AirPods, όχι όμως τόσο ώστε να τα μπερδέψει ένας κάτοχος τους. Επιπλέον, είναι ακόμα πιο περίεργο να μη γνωρίζουν μία μάρκα που κυκλοφορεί επίσημα εδώ και καιρό στην αγορά της Αμερικής.

Πηγή
CBP

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.