Gear

OnePlus Buds: To τελωνείο των ΗΠΑ τα κατάσχεσε ως “πλαστά AirPods”

Είναι γνωστό πως αρκετές εταιρείες έχουν δανειστεί το σχεδιασμό των AirPods της Apple για τη δημιουργία των δικών τους TWS. Όμως, στην Αμερική συνέβη ένα αρκετά περίεργο περιστατικό, όπου το τελωνείο έκανε κατάσχεση μίας εισαγωγής των νέων ακουστικών της OnePlus, αφού πίστεψε ότι πρόκειται για πλαστά AirPods.

Συγκεκριμένα, στις 31 Αυγούστου το τελωνείο των Ηνωμένων Πολιτειών σταμάτησε ένα πακέτο από το Χονγκ Κονγκ με προορισμό τη Νεβάδα στο αεροδρόμιο F.Kennedy. Εκεί βρήκαν 2.000 τεμάχια των OnePlus Buds, τα οποία μάλιστα ήταν σφραγισμένα στα κουτιά τους και με το λογότυπο της εταιρείας. Όμως, οι αστυνομικοί της CBP (Αμερικανική Υπηρεσία Τελωνείου και Προστασίας Συνόρων) πίστεψαν ότι είναι AirPods, με την αξία τους, βάση της προτεινόμενης λιανικής τιμής, να φτάνει τα 398 χιλιάδες δολάρια.

Οι δηλώσεις της CBP:

Οι αξιωματικοί της CBP προστατεύουν το αμερικανικό κοινό από διάφορους κινδύνους σε καθημερινή βάση. Η παρακολούθηση αυτών των πλαστών ακουστικών είναι μία άμεση αντανάκλαση της επαγρύπνησης και της δέσμευσης για επιτυχία στην καθημερινή αποστολή των αξιωματικών της CBP.

Το Twitter βέβαια πήρε φωτιά, με ξεκαρδιστικές απαντήσεις, ακόμα και από την ίδια τη OnePlus που γράφει “δώστε τα μας πίσω”. Το θέμα είναι βέβαια ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε επαγρύπνηση της αστυνομίας, αλλά μη σωστή ενημέρωση τους ως προς τα νέα τεχνολογικά προϊόντα. Προφανώς και τα νέα TWS της OnePlus μοιάζουν αρκετά στα AirPods, όχι όμως τόσο ώστε να τα μπερδέψει ένας κάτοχος τους. Επιπλέον, είναι ακόμα πιο περίεργο να μη γνωρίζουν μία μάρκα που κυκλοφορεί επίσημα εδώ και καιρό στην αγορά της Αμερικής.

Πηγή
CBP

Επεξεργάστηκε την 14 Σεπτεμβρίου 2020 13:41

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Παπανικολάου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.