Samsung: Ετοιμάζει Nonacell αισθητήρα 150MP για το τέλος του 2020

Samsung, Samsung: Ετοιμάζει Nonacell αισθητήρα 150MP για το τέλος του 2020

Στις μέρες μας, αν εξαιρέσουμε τα foldable και gaming smartphones, οι καινοτομίες και οι ουσιαστικές διαφορές στα έξυπνα τηλέφωνα είναι λιγοστές. Οι κατασκευάστριες κυκλοφορούν bezel-less smartphones με όσο το δυνατόν περισσότερες πίσω κάμερες. Μία από τις εταιρείες που ασχολούνται ιδιαίτερα με την ανάπτυξη νέων αισθητήρων είναι η Samsung.

Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει αναφορές στο πόσο περιττά είναι τα πολλά MP, η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια συνεχίζει την ανάπτυξη αισθητήρων με ακόμα μεγαλύτερο πλήθος.

Έρχονται smartphone με αισθητήρες 150MP

Παλαιότερα είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι η Samsung ετοιμάζει έναν νέο αισθητήρα 108MP. Οι αναφορές αυτές επιβεβαιώθηκαν με την κυκλοφορία του Galaxy S20 Ultra, το οποίο είναι το πρώτο smartphone που τον διαθέτει.

Νεότερες φήμες και αναφορές θέλουν την εταιρεία να ετοιμάζει έναν νέο αισθητήρα 150MP. Σύμφωνα με τον Sleepy Kuma στο Twitter, ο 150MP Nonacell αισθητήρας θα έχει μέγεθος σχεδόν 1″ και θα κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο το 2020. Οι φωτογραφίες που θα παράγει θα είναι στα 16MP, χάρη στη χρήση pixel binning 9:1.

Η Xiaomi θα χρησιμοποιήσει τον αισθητήρα αυτό στο τέλος του 2020. Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του 2021 οι Oppo και Vivo θα κυκλοφορήσουν smartphones με τον αισθητήρα αυτό και Snapdragon 875.

Θα φτάσουμε στα 200MP;

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Snapdragon 865 υποστηρίζει αισθητήρες κάμερας μέχρι 200MP. Λέγεται ότι κάποιες OEM ζήτησαν από τη Samsung αισθητήρα 200MP, αλλά η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια δεν ήταν σε θέση να τον έχει έτοιμο εγκαίρως.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.