Samsung: Ετοιμάζει Nonacell αισθητήρα 150MP για το τέλος του 2020

Samsung, Samsung: Ετοιμάζει Nonacell αισθητήρα 150MP για το τέλος του 2020

Στις μέρες μας, αν εξαιρέσουμε τα foldable και gaming smartphones, οι καινοτομίες και οι ουσιαστικές διαφορές στα έξυπνα τηλέφωνα είναι λιγοστές. Οι κατασκευάστριες κυκλοφορούν bezel-less smartphones με όσο το δυνατόν περισσότερες πίσω κάμερες. Μία από τις εταιρείες που ασχολούνται ιδιαίτερα με την ανάπτυξη νέων αισθητήρων είναι η Samsung.

Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει αναφορές στο πόσο περιττά είναι τα πολλά MP, η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια συνεχίζει την ανάπτυξη αισθητήρων με ακόμα μεγαλύτερο πλήθος.

Έρχονται smartphone με αισθητήρες 150MP

Παλαιότερα είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι η Samsung ετοιμάζει έναν νέο αισθητήρα 108MP. Οι αναφορές αυτές επιβεβαιώθηκαν με την κυκλοφορία του Galaxy S20 Ultra, το οποίο είναι το πρώτο smartphone που τον διαθέτει.

Νεότερες φήμες και αναφορές θέλουν την εταιρεία να ετοιμάζει έναν νέο αισθητήρα 150MP. Σύμφωνα με τον Sleepy Kuma στο Twitter, ο 150MP Nonacell αισθητήρας θα έχει μέγεθος σχεδόν 1″ και θα κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο το 2020. Οι φωτογραφίες που θα παράγει θα είναι στα 16MP, χάρη στη χρήση pixel binning 9:1.

Η Xiaomi θα χρησιμοποιήσει τον αισθητήρα αυτό στο τέλος του 2020. Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του 2021 οι Oppo και Vivo θα κυκλοφορήσουν smartphones με τον αισθητήρα αυτό και Snapdragon 875.

Θα φτάσουμε στα 200MP;

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Snapdragon 865 υποστηρίζει αισθητήρες κάμερας μέχρι 200MP. Λέγεται ότι κάποιες OEM ζήτησαν από τη Samsung αισθητήρα 200MP, αλλά η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια δεν ήταν σε θέση να τον έχει έτοιμο εγκαίρως.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 Ultra: Λεπτομέρειες για το S Pen αποκαλύφθηκαν από την FCC

Η επερχόμενη σειρά Galaxy S24 της Samsung έλαβε πρόσφατα πιστοποίηση FCC, επιβεβαιώνοντας την επικείμενη, πρώιμη, κυκλοφορία της.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S24 Ultra vs Samsung Galaxy S23 Ultra: Οι 5 μεγάλες αλλαγές που περιμένουμε

Η παρουσίαση μιας από τις πιο πολυαναμενόμενες ναυαρχίδες του 2024, του Samsung Galaxy S24 Ultra,  αναμένεται στις 17 Ιανουαρίου.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6 και Z Fold 6: Θα έρθουν με ακόμα μεγαλύτερες οθόνες;

Τα Samsung Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, που απέχουν περισσότερο από έξι μήνες από την κυκλοφορία τους, θα έχουν οθόνες μεγαλύτερες.

Business Samsung

Η Samsung αυξάνει τις τιμές των καμερών σε smartphones εν μέσω ανάκαμψης της αγοράς

Πηγές του κλάδου αναφέρουν πως η Samsung έχει ειδοποιήσει τους συνεργάτες υλικού της σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών των εξαρτημάτων CIS.