Gear

WeWalk Smart Cane: Έξυπνο μπαστούνι για άτομα με προβλήματα όρασης

Για να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων με προβλήματα όρασης η εταιρεία YGA ανέπτυξε ένα έξυπνο εξάρτημα το οποίο τοποθετείται σε ένα τυπικό μπαστούνι και επεκτείνει τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας του. Η YGA ονόμασε το εξάρτημα αυτό WeWalk Smart Cane.

Τρόπος λειτουργίας και χαρακτηριστικά

Το WeWalk Smart Cane προειδοποιεί τους χρήστες όταν εντοπίσει εμπόδια στο επίπεδο του σώματος ή του προσώπου τους. Αυτό είναι δυνατό χάρη στο χαρακτηριστικό obstacle detection το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων.

Επιπλέον, το Smart Cane έχει τη δυνατότητα να συνδέεται με smartphones και tablets μέσω Bluetooth. Χάρη στο touchpad που έχει η συσκευή ο χρήστης μπορεί να ελέγχει το smartphone του και να αποκτά πρόσβαση σε χαρακτηριστικά όπως η πλοήγηση ή ο ψηφιακός βοηθός.

Το WeWalk Smart Cane φορτίζει μέσω θύρας micro USB και η εταιρεία ισχυρίζεται πως η μπαταρία του έχει αυτονομία 20 ώρες.

Ο CEO και συνιδρυτής της YGA, είναι και ο ίδιος άτομο με προβλήματα όρασης και περιγράφει το προϊόν ως μία πλατφόρμα η οποία ευαισθητοποιεί την κοινωνία, προωθεί την προσβασιμότητα, την κοινωνική ένταξη και την ίση συμμετοχή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης στα κοινωνικά δρώμενα.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το WeWalk είναι μία ανοιχτή πλατφόρμα και στο μέλλον η εταιρεία σκοπεύει να προσθέσει την υποστήριξη εφαρμογών μετακίνησης όπως αυτή της Uber και της Beat. Το Smart Cane κοστίζει $499 ή 450€ και έρχεται με ένα έτος εγγύηση.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Οκτωβρίου 2019 17:07

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.