10 χρόνια Xbox στην Ευρώπη

10 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κυκλοφορία του πρώτου Xbox στην Ευρώπη. 10 χρόνια μέσα στα οποία έχουν αλλάξει πάρα πολλά -σχεδόν τα πάντα- τόσο στο gaming, όσο και στον κόσμο γενικότερα. Στις 14 Μαρτίου 2002, το Xbox κυκλοφορούσε στα μέρη μας, εν μέσω κυριαρχίας του PS2, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής αλλά και ενός νέου console war, που θα κλιμακωνόταν στην επόμενη γενιά συστημάτων.

Το Xbox εισήγαγε καινοτομίες όπως το Xbox Live και ο σκληρός δίσκος, ανέβασε το επίπεδο του software με τίτλους όπως το Halo και αποτέλεσε ένα ικανοποιητικό πρώτο βήμα της Microsoft στο console gaming. Τσεκάρετε το εκπληκτικό επετειακό timeline site της Microsoft εδώ και πείτε μας για την εμπειρία σας με το πρώτο Xbox!

Επεξεργάστηκε την 14 Μαρτίου 2012 17:23

Σχόλια

  • Απο τη μια εφερε σκληρους δισκους την εποχη που η sony πουλουσε τις memory card των 8mb κοντα στα 100 ευρω(ναι,mb εγραψα,οχι gb,καλα διαβασατε!!!) απο την αλλη ομως χρεωνει το on line gaming ενω το psn ειναι δωρεαν.Οπως και να εχει μονο και μονο που βρισκεται πανω απο τη sony σε πωλησεις ειναι τρομερο επιτευγμα.Και ας ειναι ακομα πισω απο τη nintendo,μην τα θελουν και ολα δικα τους!

  • Ήταν ερωτας με την πρώτη ματια!

    Σαν κάτοχος και των δυο προσωπική πάντα άποψη είναι ότι προτιμώ το επί πληρωμή XLive από το δωρεάν PSN (30 euro το δεκατετράμηνο δεν είναι και σπουδαίο ποσο για αυτά που προσφέρει).
    Το PS βγαίνει από το ντουλάπι που είναι παρατημένο καιρό τώρα μονο σε ειδικές περιπτώσεις πχ. νέο God Of War κτλ.

    Αυτό που με προσέλκυσε στο πρώτο xbox ήταν κύριος το χειριστήριο το οποιο (στα δικά μου χερια) ήταν πολύ πιο φιλικό.

  • αν και απεκτησα xbox στην δευτερη γενια του(360)το θεωρω top...ακομα θυμαμαι οταν πρωτοειδα το πρωτο gears of war ειχα να εντυπωσιαστω τοσο απ την εποχη του resident evil....(του original οχι των μεταγενεστερων wannabe shoot em up)!!!!!

  • Πάντα ήμουν fan του ps1-2.
    κάποια στιγμή πήρα ps2(slim) μετά από πολύ αναμονή και σε μια βδομάδα τα τίναξε..(δεν έφταιγε ακριβώς το ps αλλά το ότι άφησα να το χειριστεί άτομο που απλά δεν έπρεπε)
    ξενερωμένος την επόμενη βδομάδα πήρα το πρώτο xbox (ευτυχώς με το 2nd gen gamepad που ήταν μικρότερο και το αγάπησα) μιας και είχα ξαναπαίξει σε έναν φίλο και μου άρεσε..
    ε και η ζημιά έγινε..από τότε έχω κολλήσει με τα xbox και δεν το αλλάζω το 360 μου με τίποτα.

    by the way γιατί δεν βλέπω πουθενά link για αυτό το εκπληκτικό επετειακό timeline site της Microsoft? :P

  • Παιδιά εγώ πέρσι τα Χριστούγεννα το πήρα και μαγεύτηκα. Είναι πραγματικά υπέροχο και το live κατά τη γνώμη μου το απογειώνει !!! Οπότε Χρόνια πολλά xbox, να σε χαίρεται η μαμά Microsoft. Kαι εμείς φυσικά...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.