H Disney εξαγόρασε την 21st Century Fox για 71,3 δισ. δολάρια

DIsney, H Disney εξαγόρασε την 21st Century Fox για 71,3 δισ. δολάρια

Η Disney εξαγόρασε την 21st Century Fox, και ο στόχος αυτής την συμφωνίας είναι η Disney να αποκτήσει καλύτερη θέση στον τομέα του streaming. Η εταιρεία έχει κάνει ήδη ένα βήμα στον τομέα αυτό με την ESPN+ streaming υπηρεσία της, και μέσα στο χρόνο σκοπεύει να κυκλοφορήσει μία ακόμη υπηρεσία με το όνομα Disney+. Η streaming υπηρεσία θα περιλαμβάνει σειρές από τα universe του Star Wars και της Marvel, όπως και όλες τις ταινίες της Disney.

Με την εξαγορά της 21st Century Fox, η Disney έχει πρόσβαση σε ακόμα περισσότερες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, και πνευματικά δικαιώματα. Η κεντρική εικόνα της αρχικής σελίδας του ιστότοπου της Disney άλλαξε, και τώρα περιλαμβάνει και ταινίες της 21st Century Fox, όπως το “The Shape of Water”, το “Avatar”, και το “Deadpool”. Επίσης, στην ίδια εικόνα βλέπουμε και σειρές της 21st Century Fox, όπως οι “The Simpsons” και “Atlanta”, οι οποίες παράγονται στα Fox studios, και προβάλλονται από τα κανάλια της Fox.

Επιπλέον, η Disney έγινε ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης τη Hulu. Σύμφωνα με τον CEO της Hulu, Bob Iger, η Disney θα επενδύσει σε περισσότερο πρωτότυπο περιεχόμενο για την πλατφόρμα, και θα τη βοηθήσει να επεκταθεί διεθνώς.

Με αυτή την εξαγορα η Disney εδραιώνει την ήδη κυρίαρχη θέση της στο Χόλιγουντ. Χάρη στις προηγούμενες εξαγορές των Marvel και Lucasfilm, η εταιρεία είχε ήδη την πρώτη θέση στο παγκόσμιο box office, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το 2018 η Disney κυκλοφόρησε τρεις από τις τέσσερις κορυφαίες ταινίες της χρονιάς, ενώ η Fox είχε μόνο δύο στο Top 10.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Disney featured

Disney Plus: Ο πόλεμος στο password sharing ξεκινά τον Ιούνιο

Εάν έχετε λογαριασμό Disney Plus και μοιράζεστε τη σύνδεσή σας με φίλους και συγγενείς εκτός του σπιτιού σας, ετοιμαστείτε να ξοδέψετε.

Business Disney featured

Disney: Συγχώνευση με την Reliance στην Ινδία – Tεράστιο deal 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Reliance, ο κορυφαίος όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων της Ινδίας, και η Walt Disney ανακοίνωσαν μια σημαντική συνεργασία στην Ινδία.

Internet Disney

Disney Plus: Στα βήματα του Netflix, πολεμά το password-sharing

H Disney θα ξεκινήσει τη διαδικασία καταπολέμησης του password-sharing στην υπηρεσία της Disney Plus το ερχόμενο καλοκαίρι.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.