LG CINEBEAM: Νέος βιντεοπροβολέας 4K UHD Laser στην έκθεση IFA 2020

, LG CINEBEAM: Νέος βιντεοπροβολέας 4K UHD Laser στην έκθεση IFA 2020

Η LG παρουσιάζει τον νέο προβολέα LG CineBeam 4K UHD Laser (μοντέλο HU810P), που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια αυθεντική κινηματογραφική εμπειρία στους καταναλωτές, έχοντας ταυτόχρονα την άνεση του σπιτιού τους. Ενσωματώνοντας την τελευταία καινοτομία της δημοφιλούς σειράς προβολέων υψηλής ανάλυσης της LG, ο συγκεκριμένος προβολέας διαθέτει χαρακτηριστικά και τεχνολογίες που το καθιστούν την ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των ταινιών και για τις οικογένειες που απολαμβάνουν την οικιακή ψυχαγωγία. Εκτός από την υψηλή ποιότητα της κινηματογραφικής εικόνας, αυτό το μοντέλο δίνει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε ταινίες που μόλις έχουν κυκλοφορήσει σε streaming πλατφόρμες, ενώ είναι συμβατός με δημοφιλείς εφαρμογές.

Ο προβολέας LG CineBeam 4K UHD Laser προσφέρει εξαιρετική ανάλυση 4K (3.840×2.160) έως 300 ίντσες (διαγώνια) με εκθαμβωτικά 2.700 ANSI lumens, καλύπτοντας το 97% του χρωματικού φάσματος DCI-P3 με το σύστημα λέιζερ δύο καναλιών. Η πηγή φωτός λέιζερ του προβολέα είναι εξαιρετικά αξιόπιστη και ανθεκτική, με διάρκεια ζωής περίπου 20.000 ώρες λάμψης.

Ανεξάρτητα από το πόσο φωτεινό είναι το δωμάτιο και πόσο σκοτεινό είναι το σκηνικό, ο προβολέας προσφέρει ζωντανές, ευκρινείς εικόνες μέσω της νέας τεχνολογίας Adaptive Picture Pro της LG. Η λειτουργία Iris προσφέρει δύο προεπιλογές – τη λειτουργία φωτεινού δωματίου και τη λειτουργία σκοτεινού δωματίου (Bright Room Mode and Dark Room Mode) – που ανιχνεύει την ποσότητα φωτός στο δωμάτιο για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εικόνα και ένα πραγματικό περιβάλλον κινηματογράφου. Επιπλέον, το Adaptive Contrast προσαρμόζει αυτόματα κάθε καρέ για να επιτύχει τη βέλτιστη αναλογία αντίθεσης ακόμα και στις πιο σκοτεινές σκηνές.

Παράλληλα, υποστηρίζοντας τη λειτουργία Real Cinema και τη TruMotion, το νέο μοντέλο LG CineBeam μπορεί να προβάλλει τις ταινίες ακριβώς όπως τις είχαν οραματιστεί αρχικά οι σκηνοθέτες, προσαρμόζοντας τον ρυθμό καρέ της προβαλλόμενης εικόνας ώστε να ταιριάζει με την αρχική πηγή στα 24Hz. Το LG TruMotion είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για ταινίες δράσης, αποδίδοντας ομαλά και με φυσικό τρόπο τις γρήγορες κινήσεις και σκηνές. Ο προβολέας υποστηρίζει, επίσης, μια ποικιλία δημοφιλών μορφών HDR, συμπεριλαμβανομένων των HDR10 και HLG, καθώς και του Dynamic Tone Mapping.

Για μέγιστη ευκολία, μπορεί, επίσης, να συνδεθεί ασύρματα με home theater συστήματα ήχου μέσω WiSA και Bluetooth. Κατά τη σύνδεση μέσω HDMI 2.1 με ενισχυμένο κανάλι επιστροφής ήχου (eARC), παρέχει εικόνες 4K σε έγχρωμη επεξεργασία 10-bit σχεδόν χωρίς απώλεια στην ποιότητα του ήχου. Η τοποθέτηση του CineBeam οπουδήποτε στο δωμάτιο είναι εύκολη χάρη στο ζουμ 1.6X και την οριζόντια και κατακόρυφη κλίση του φακού.

Ο προβολέας διαθέτει την πρόσφατη έκδοση της πλατφόρμας webOS 5.0 της LG για διαισθητικό έλεγχο και πλοήγηση, καθώς και γρήγορη πρόσβαση σε δημοφιλείς υπηρεσίες ροής. Παράλληλα, είναι συμβατός με το Apple AirPlay 2 και το Screen Share, επιτρέποντας στους θεατές να μοιράζονται περιεχόμενο από smartphones και tablets σε κινηματογραφική κλίμακα. Τέλος, με το λογισμικό Auto Calibration II, οι χρήστες μπορούν να λάβουν αποτελέσματα που προηγουμένως ήταν δυνατά μόνο με βαθμονόμηση εικόνας σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στην IFA 2020, η LG θα παρουσιάσει μια εικονική έκθεση κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου με τις τελευταίες καινοτομίες της, συμπεριλαμβανομένου του LG CineBeam 4K UHD Laser προβολέα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ακόλουθη διεύθυνση www.lg.com/exhibition για περισσότερες πληροφορίες.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.