Qualcomm Skifta Engine, Λύση home entertainment βασισμένη στη Java

Η Qualcomm ανοίγει την κεντρική είσοδο του σπιτιού μας με κλειδί το DLNA και αποφασίζει να μπει δυναμικά στο σαλόνι μας, με streaming και πρόσβαση σε Internet περιεχόμενο, μέσα από μία λύση Java, η οποία έχει το όνομα Skifta Engine και μας την παρουσίασε στη φετινή Computex.

Ο ανταγωνισμός των μεγάλων έρχεται στο σαλόνι μας και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Η Skifta Engine είναι συμβατή με το πρότυπο μεταφοράς δεδομένων DLNA και μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς μουσικής, video,κάθε μορφής media αρχείου, απευθείας από το router στη συσκευή μου μας ενδιαφέρει. Θα υπάρχει και η αντίστοιχη Skifta Android app για τις φορητές συσκευές, ενώ θα μπορεί ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε Internet κανάλια, όπως το Facebook.

Η εφαρμογή για Android είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση το 2010, αλλά τώρα ετοιμάζεται να μπει στο σπίτι μας ως μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που βγάζει από την εξίσωση του home entertainment το PC. Βλέπουμε να δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για έναν καλό τεχνολογικό πόλεμο προτύπων και λύσεων για το home entertainment, με την ήδη γνωστή λύση AllShare, το Airplay της Apple, αλλά και το άρτι αφιχθέν SmartGlass της Microsoft. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση εντός των τειχών μετά από τις προτάσεις των μεγάλων.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.